MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Οι 10 καλές συνήθειες για υγιή παιδιά

Για να γίνουν τα παιδιά μας γερά και υγιή θα πρέπει να υιοθετήσουν τις παρακάτω καλές συνήθειες.

Monopoli Team

Τα περισσότερα παιδιά ξεκινούν τη ζωή τους έχοντας όλες τις προδιαγραφές να γίνουν το καλύτερο που μπορούν. Δεν έχουν καμία λιγούρα για γλυκό που δεν μπορούν να κατανικήσουν ούτε κάποια καλή δικαιολογία για να μη γυμναστούν- όπως συχνά κάνουμε οι ενήλικες. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να υιοθετήσουν εκείνες τις συνήθειες που θα τα βοηθήσουν να είναι σε όλη τους τη ζωή γερά και υγιή. Και, όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους είναι να τις ακολουθούμε πρώτα εμείς οι γονείς. Για να είναι τα παιδιά μας γερά πρέπει να…

Τρώνε πρωινό

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για όλη την ημέρα -ιδιαίτερα στα παιδιά που οι ανάγκες τους σε ενέργεια είναι πολύ μεγάλες. Φροντίστε να μη φεύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν φάει κάτι -ξυπνήστε τα νωρίτερα εάν χρειάζεται για να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για το πρωινό τους. Μια καλή επιλογή είναι δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και ένα φρούτο.

Ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή

Τα παιδιά που στο σπίτι τους ακολουθούνται οι αρχές της υγιεινής διατροφής, θα κάνουν τις σωστές επιλογές ακόμα κι όταν φτάσουν σε μια ηλικία που δεν παίρνουν το κολατσιό τους σε ταπεράκι από τη μαμά. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνουν να τρώνε λιγότερες επεξεργασμένες τροφές., λιγότερη ζάχαρη και αλάτι, περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Αντιλαμβάνονται τα μηνύματα που στέλνει το σώμα τους

Από πολύ μικρή ηλικία, όταν ταΐζετε τα παιδιά εξηγήστε τους πώς να ακούνε τι «λέει» το στομάχι τους. Κανονικά, ένα παιδί θα πρέπει να τρώει όταν πεινάει και να σταματάει όταν νιώσει χορτάτο. Η δική σας δουλειά είναι να επιλέξετε ποιο είναι το φαγητό της ημέρας, όμως μην το πιέζετε να φάει περισσότερο από όσο έχει ανάγκη. Διαφορετικά, θα μάθει να τρώει ακόμα κι όταν ο οργανισμός του δεν το χρειάζεται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Mamamia.gr.

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b