MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
09
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ταξιδεύει στα φεστιβάλ της Ελλάδας με πέντε ελληνικές παραγωγές

  Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια», ταξιδεύει ανά την ελληνική επικράτεια, από τις 7 Αυγούστου 2020, με παραστάσεις χορού, κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

  «Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» | Φωτογραφία: Stavros Habakis
  «Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» | Φωτογραφία: Stavros Habakis
  Monopoli Team

  Οι ελληνικές παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι εντός της χώρας, βοηθώντας τους Έλληνες καλλιτέχνες να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας. Από τη Σύρο έως την Καβάλα και από τη Λέσβο έως την Αρχαία Ολυμπία, ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ταξιδεύουν με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης, με την πεποίθηση ότι η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα και δεν σταματά ποτέ.

  Ωνάση

  Ποιες ελληνικές παραγωγές της Στέγης θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι:

  Λέσβος
  • Στη Λέσβο, στο χωριό Αγία Παρασκευή, στις 7 Αυγούστου στις 21:30, η K-Gold Temporary Gallery γεμίζει δυνατά beats trance μουσικής, ενώ ένα σχοινί δαμάζει και απελευθερώνει πρωταρχικά ένστικτα, με το «Becoming With Animal» της Ηρώς Βασάλου. Η παραγωγή του 7ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων παρουσιάζεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Sleeping With A Tiger», σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.
  • Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά από τη χορογράφο.

  Σύρος

  Στην Ερμούπολη της Σύρου, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και η Στέγη παρουσιάζουν στις 7 και 8 Αυγούστου ένα διήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο In miniature: 2 παραστάσεις και 2 εργαστήρια σύγχρονου χορού.

  • Οι Κάντυ Καρρά και Χαρά Κότσαλη μας εξηγούν τι δουλειά έχει μια ξύλινη σανίδα σε ένα χορογραφικό έργο, με το «manoeuvre_ »που παρουσιάζεται στις 19:30 και τις δύο μέρες, στον υπαίθριο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Κορνηλάκη.
  • Εκτός από την παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, θα γίνουν πρωινά εργαστήρια από τις δύο χορογράφους. Η Κάντυ Καρρά επιμελείται το εργαστήριο για εφήβους (13-16 ετών) «Παρατηρώντας σε κίνηση» (10:00 – 12:00) και η Χαρά Κότσαλη το εργαστήριο για ενηλίκους «Dense Dunce Dance» (12:30 – 14:30).

  Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη, «manoeuvre_» | Φωτογραφία: Mavra Gidia

  Αρχαία Ολυμπία
  • Στην Αρχαία Ολυμπία, μαριονέτες που κάνουν σάλτα στον αέρα και αψηφούν τη βαρύτητα ταξιδεύουν με τον «Μικρό Οδηγό για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» σε σύλληψη του Στάθη Μαρκόπουλου (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια). Το σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Αθήνα ως μια παραγωγή «εκτός των τειχών» της Στέγης τη σαιζόν 2018-19, ταξιδεύει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας στις 23 Αυγούστου στις 21:00, στο κέντρο του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας.

  Καβάλα
  • Στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Cosmopolis Festival, παιδιά 10 έως 13 ετών βρίσκουν την απάντηση στο ερώτημα τι μουσική παίζει μια μπάντα που χακάρει και κατασκευάζει μόνη της τον ηλεκτρονικό της ήχο, χάρη στο εργαστήριο «DIY – Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα», με συντελεστές τον Άρη Δρουκόπουλο και τον Γιάννη Κοτσώνη, στο Πάρκο Φαλήρου, από 27 έως 30 Αυγούστου στις 18:30. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποίησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση τις σχολικές χρονιές 2018-19 και 2019-20, εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Interfaces που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤουλάχιστον επτά λόγοι για να πάμε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 202012.09.2018

  Αίγιο
  • Στο Αίγιο, στο φεστιβάλ «Πριμαρόλια», μικροί θεατές 2,5 έως 5 ετών είναι καλεσμένοι στις 19 Σεπτεμβρίου στο «Μαμ Μαμ, Ένα Μαγικό Δείπνο», σε χορογραφία Γιώτας Καλλιμάνη και μουσική Σταύρου Γασπαράτου, που δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στο 2ο Big Bang Festival, τον Μάιο του 2016. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο εμβληματικό κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη, την παλιά σταφιδαποθήκη στην παραλία Αιγίου.
  • Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δύο ημερών που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, περφόρμερ, χορευτές, χορογράφους και εμψυχωτές, ως παράλληλη δράση της παράστασης, από τη χορογράφο Γιώτα Καλλιμάνη στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

  Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης «Εξωστρέφεια» του Ιδρύματος Ωνάση

  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast