MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ταξιδεύει στα φεστιβάλ της Ελλάδας με πέντε ελληνικές παραγωγές

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια», ταξιδεύει ανά την ελληνική επικράτεια, από τις 7 Αυγούστου 2020, με παραστάσεις χορού, κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Ωνάση
«Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» | Φωτογραφία: Stavros Habakis
Monopoli Team

Λέσβος, Αγία Παρασκευή

Ηρώ Βασάλου, «Becoming With Animal»

Φωτογραφία: A. Simopoulos

Παρασκευή 7 Αυγούστου | 21:30 | K-Gold Temporary Gallery – Contemporary Art Platform in Lesvos Island

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η συμμετοχική παράσταση της Ηρώς Βασάλου μάς ταξιδεύει στην πρακτική του ταραντισμού της Νότιας Ιταλίας, όπου παρακολουθούμε τη μεταμόρφωση μιας γυναίκας σε ζώο. Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα εγκαταλείπει την ταυτότητά της και συμμαχεί με το ζώο; Τι συμβαίνει όταν το κοινό μοιράζεται μαζί της την ευθύνη για αυτή την αλλαγή;

Με αφετηρία και κυρίαρχο μέσο το σώμα που κινείται, μιμείται, πειραματίζεται, αποτυγχάνει, επιμένει και, εντέλει, εξαντλείται και μεταλλάσσεται, το σόλο «Becoming With Animal» είναι ένα σκοτεινό τελετουργικό που θέτει ερωτήματα για τα όρια του σώματος, της πραγματικότητας και του σκηνικού χώρου. Ένα μανιφέστο που καλεί το κοινό να πάρει θέση και να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Εσείς, πώς βιώνετε αυτή τη μεταμόρφωση;

Συντελεστές:

Δημιουργία & Ερμηνεία: Ηρώ Βασάλου
Δραματουργική Συμβουλή: Florence Fitzgerland-Allsopp
Σχεδιασμός Ήχου: Ξανθή Γεωργακοπούλου-Ντάβου
Φωτογραφία & Τεχνική Βοήθεια: Ariel Cruz Farga
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

*Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Sleeping With A Tiger», σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών

Σάββατο 8 Αυγούστου, 18:00

Στο σεμινάριο σωματικής έκφρασης με την Ηρώ Βασάλου, τα παιδιά ισορροπούν με σχοινί και αυτοσχεδιάζουν, βλέποντας πώς κινούνται τα ζώα.

*Η παράσταση και το σεμινάριο πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b