MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ταξιδεύει στα φεστιβάλ της Ελλάδας με πέντε ελληνικές παραγωγές

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια», ταξιδεύει ανά την ελληνική επικράτεια, από τις 7 Αυγούστου 2020, με παραστάσεις χορού, κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Ωνάση
«Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» | Φωτογραφία: Stavros Habakis
Monopoli Team

Σύρος, Ερμούπολη

Διήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο «In miniature» από το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και τη Στέγη.

Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη, «manoeuvre_»
Ωνάση

Φωτογραφία: A. Simopoulos

7 & 8 Αυγούστου | 19:30 | Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης / Βυρσοδεψείο Κορνηλάκη-Δενδρινού

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τι δουλειά έχει μια ξύλινη σανίδα σε ένα χορογραφικό έργο; Πράγμα, σκηνικό αντικείμενο ή μέρος της χορογραφίας; Πώς αλληλεπιδρούν η εύπλαστη υλικότητα του σώματος με το άκαμπτο υλικό του ξύλου; Τι μπορεί τελικά να προκύψει από τη σκηνική τους «σύμπραξη» και ποια δεδομένα μπορούν να ανατραπούν σε σχέση με την παραγωγή των κινητικών υλικών και τον τρόπο που ερμηνεύουμε ή προσδίδουμε νόημα σε ό,τι κωδικοποιείται στη γλώσσα του χορού;

Πρώτη χορογραφική συνεργασία ανάμεσα στην Κάντυ Καρρά και τη Χαρά Κότσαλη, το «manoeuvre», λειτουργεί σαν λογοπαίγνιο· αντιστέκεται στην εύκολη ερμηνεία που επιχειρεί να «παραφράσει» την κίνηση ή ανοίγεται σε πολλά πιθανά σενάρια, δίχως να εξηγεί το αυτονόητο, δίχως να δημιουργεί πλεόνασμα νοήματος πέρα από αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Τελικά, φαίνεται να υπονοούν οι δύο χορογράφοι, η σανίδα είναι ένα πράγμα για το οποίο η κίνηση δεν είναι παρά ένα πείραμα.

Συντελεστές

Χορογραφία & Ερμηνεία: Κάντυ Καρρά & Χαρά Κότσαλη
Σχεδιασμός και Κατασκευή Σκηνικών & Αντικειμένων: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ηχοτοπίο & Μουσική Σύνθεση: Jeph Vanger
Δραματουργία: Κάντυ Καρρά, Χαρά Κότσαλη, Αλέκος Μπουρελιάς, Χρήστος Μπουρελιάς, Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Jeph Vanger
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Κάντυ Καρρά, εργαστήριο «Παρατηρώντας σε κίνηση»

Κάντυ Καρρά | Φωτογραφία: Stavros Petropoulos

7 & 8 Αυγούστου 2020 | 10:00-12:00 | Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους (13-16 ετών), με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Στις δύο δίωρες συναντήσεις, οι έφηβοι θα εστιάσουν στην παρατήρηση του εαυτού και των άλλων, καθώς βρισκόμαστε σε κίνηση. Μέσα από ασκήσεις δομημένου αυτοσχεδιασμού, θα προσπαθήσουν να εμβαθύνουν και να ελαφρύνουν την παρατήρηση πάνω στις αισθητηριακές πληροφορίες που μας δίνει η παρουσία και η κίνηση των σωμάτων μας στον χώρο. Θα κινηθούν μόνοι και μαζί, σε χαμηλές και υψηλές ταχύτητες, και θα αναστοχαστούν πάνω στις εμπειρίες αυτές με στόχο μια πιο συνειδητή και απολαυστική σύνδεση με το σώμα, τον χώρο και τους άλλους.

Πληροφορίες

Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά στα 6944-771449, 6973-856238 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected] το αργότερο έως τις 5/8/2020 | dancecentre.akropoditi.com

Χαρά Κότσαλη, εργαστήριο «Dense Dunce Dance»
Ωνάση

Χαρά Κότσαλη | Φωτογραφία: Παύλος Κοσμίδης

7 & 8 Αυγούστου 2020 | 12:30-14:30 | Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Το μάθημα ξεκινά με μια ομαδική προετοιμασία. Συνεχίζουμε με καθοδηγούμενα αυτοσχεδιαστικά tasks που στοχεύουν στο να ερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους κίνησης και ίσως να εμπλουτίσουμε την προσωπική μας κινητική ταυτότητα. Ακολουθούν ασκήσεις με στόχο την όξυνση της μουσικής και χωρικής αντίληψης και κινητικά παιχνίδια για την εξάσκηση της αντοχής, την ενδυνάμωση, την ευκαμψία και την ταχύτητα. Το μάθημα ολοκληρώνεται με έναν συνδυασμό/χορογραφία. Στο στάδιο αυτό θα επιμείνουμε στην καθαρότητα και τη μουσικότητα της κίνησης ως δύο βασικών στοιχείων που βοηθούν την κίνηση να αποτυπωθεί στον χώρο και καθορίζουν τον τρόπο που βιώνουμε την κίνηση, αλλά και την πρόσληψή της από το εξωτερικό βλέμμα.

Πληροφορίες

Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά στα 6944-771449, 6973-856238 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected] το αργότερο έως τις 5/8/2020.

*Όλες οι δράσεις του διημέρου πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b