MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ταξιδεύει στα φεστιβάλ της Ελλάδας με πέντε ελληνικές παραγωγές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια», ταξιδεύει ανά την ελληνική επικράτεια, από τις 7 Αυγούστου 2020, με παραστάσεις χορού, κουκλοθεάτρου, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Ωνάση
«Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» | Φωτογραφία: Stavros Habakis
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αρχαία Ολυμπία

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

Στάθης Μαρκόπουλος (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια), «Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες» Ωνάση

Κυριακή 23 Αυγούστου | 21:00 | Παράσταση μέσα στην πόλη

Λίγα λόγια για το έργο

Σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις: αυτή είναι η πρωτότυπη, «εκτός των τειχών» παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, «Μικρός Οδηγός για Υποψήφιους Σκοινοβάτες», σε σκηνοθεσία Στάθη Μαρκόπουλου (Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια), που επισκέπτεται, με ελεύθερη είσοδο, νοσοκομεία, γηροκομεία, ΚΑΠΗ / λέσχες φιλίας, κέντρα ημέρας, ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, κέντρα απεξάρτησης, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, στην Αττική και την περιφέρεια.

Είμαστε όλοι σκοινοβάτες, άρα άξιοι να βρούμε την ελευθερία μας. Αυτό μοιάζει να μας λέει ο Ζαν Ζενέ στο περίφημο ποιητικό μανιφέστο «Ο Σκοινοβάτης» (1955), στο οποίο βασίζεται η παράσταση του κουκλοθεάτρου Αγιούσαγια. Ένας ζογκλέρ, μία ακροβάτισσα, μία σκοινοβάτισσα σε μονόκυκλο, ένας θηριοδαμαστής και το λιοντάρι του, ένα άλογο με την αμαζόνα του. Αυτές οι επτά ξύλινες παραδοσιακές μαριονέτες τσίρκου συνυπάρχουν στην παράσταση με τρεις κουκλοπαίκτες, μία χορεύτρια κι έναν μουσικό.

Συνυπάρχουν, όμως, και με κάτι ακόμα. Με την ποίηση. Συγκεκριμένα, με τον λόγο του Ζαν Ζενέ. Αντλώντας έμπνευση από τις οδηγίες προς τον σκοινοβάτη Αμπνταλάχ, στον οποίο ο Ζενέ αφιέρωσε το αλληγορικό αυτό έργο, μας καλούν να αναζητήσουμε τον μάστορα τεχνίτη-καλλιτέχνη μέσα μας και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που μας θέτει για την τέχνη της ζωής μας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία & Κατασκευές: Στάθης Μαρκόπουλος (Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια)
Δραματουργική επιμέλεια: Βίκυ Γεωργιάδου
Κινησιολογική επιμέλεια: Αντώνης Κουτρουμπής (Ομάδα Πλεύσις)
Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Κάστανος (μουσικός), Βασιλική Μαλτσάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Αννέτα Στεφανοπούλου (κουκλοπαίκτες), Μαρία Φουντούλη (χορεύτρια)
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

*Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Yann Marussich: Ο ριζοσπαστικός καλλιτέχνης που φέρνει στην Αθήνα τo τελετουργικό «AGOKWA»
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Θεατρικά Νέα
Ποιοι διεκδικούν φέτος τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
Θεατρικά Νέα
Ιαχές: Χρήστος Στέργιογλου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στην 54η Μπιενάλε θεάτρου της Βενετίας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Η Ζέτα Μακρυπούλια στον πολυπρόσωπο θίασο της νέας παράστασης των Καραθάνου-Δεληβοριά
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μάκμπεθ: Ακρόαση για παιδιά 8-12 ετών στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη