ΣΥΝΤΑΓΗ
                Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora’s Kitchen
Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όλους τους γαστρονομικούς του θησαυρούς. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά είχαν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες μαγειρικές εκδοχές τους.
 
      
                
                    Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora's Kitchen  
                            
                  
              
          Monopoli Team          
          
        24.07.2020
        A
  A
Αγαπημένη συνταγή του φετινού καλοκαιριού ήταν η μακαρονάδα alla Nerano, μια συνταγή που την δοκίμασα φέτος για πρώτη φορά και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω αυξημένων καλοκαιρινών υποχρεώσεων, σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά- 500 γρ. σπαγγέτι
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 100 γρ. μετσοβόνε
- 150 γρ. πεκορίνο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- λάδι για τηγάνισμα
 Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκύθακια σε πολύ λεπτές φέτες ή τα περνάμε σε spiralizer.
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το σκόρδο ώστε να αρωματιστεί.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σωτάρουμε ελαφρά.
- Έπειτα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας (al dente βρασμένα) και 2 κουτάλες της σούπας από ζωμό που έχουν βράσει τα μακαρόνια.
- Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε το πιάτα μας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η μακαρονάδα alla Nerano είναι ένα ιταλικό πιάτο από το Ιταλικό χωριό Nerano. Τα βασικά του συστατικά είναι το ζυμαρικό, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το προβολόνε. Η πρώτη φόρα που συναντάμε αυτό το πιάτο είναι στις αρχές το 1950 από την σεφ ενός Ιταλικού εστιατορίου την Maria Grazia.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
  A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  
  Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
  
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  
        
      
        
      
      
      
        
      
    NEWS FEED
    ΔΗΜΟΦΙΛΗ  
  
  
  ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ: Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης με guest κωμικούς στον Σταυρό του Νότου
          
                    
            
            Το sheer έγινε το απόλυτο fashion statement της σεζόν
          
                    
            
            Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιούνται επί σκηνής στο VOX
          
                    
            
            Ακομπλεξ-Άριστα 2: Μάγδα Βαρούχα και Χρήστος Αδαμόπουλος στη μουσική σκηνή Ράδιο
          
                    
            
            Θεατής: «Ένας Ήρωας με Παντούφλες» στο Θέατρο Βέμπο
          
                    
            
            Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
          
                    
            
            Από την καρδιά της Σαχάρας στην Αθήνα: Οι Tinariwen για μια μοναδική συναυλία στο Floyd
          
                    
            
            Έτος Μίκη Θεοδωράκη: Μια Μαγική Νύχτα με τη Μαρία Φαραντούρη και την ΚΟΑ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
          
                    
            
            Βαγγελιώ Φασουλάκη, Γιώργης Μανωλάκης και Θοδωρής Σούκας αναβιώνουν τα “μπουζούκια” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
          
                    
            
            Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
          
             
         
     
    