ΣΥΝΤΑΓΗ
Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora’s Kitchen
Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όλους τους γαστρονομικούς του θησαυρούς. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά είχαν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες μαγειρικές εκδοχές τους.

Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora's Kitchen
Monopoli Team
24.07.2020
A
A
Αγαπημένη συνταγή του φετινού καλοκαιριού ήταν η μακαρονάδα alla Nerano, μια συνταγή που την δοκίμασα φέτος για πρώτη φορά και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω αυξημένων καλοκαιρινών υποχρεώσεων, σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά- 500 γρ. σπαγγέτι
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 100 γρ. μετσοβόνε
- 150 γρ. πεκορίνο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- λάδι για τηγάνισμα

- Κόβουμε τα κολοκύθακια σε πολύ λεπτές φέτες ή τα περνάμε σε spiralizer.
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το σκόρδο ώστε να αρωματιστεί.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σωτάρουμε ελαφρά.
- Έπειτα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας (al dente βρασμένα) και 2 κουτάλες της σούπας από ζωμό που έχουν βράσει τα μακαρόνια.
- Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε το πιάτα μας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η μακαρονάδα alla Nerano είναι ένα ιταλικό πιάτο από το Ιταλικό χωριό Nerano. Τα βασικά του συστατικά είναι το ζυμαρικό, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το προβολόνε. Η πρώτη φόρα που συναντάμε αυτό το πιάτο είναι στις αρχές το 1950 από την σεφ ενός Ιταλικού εστιατορίου την Maria Grazia.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Η Ταράτσα του Φοίβου: Φινάλε τον Οκτώβριο με καλεσμένους – έκπληξη
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς