MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ελένη του Γιάννη Ρίτσου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το Σάββατο 18 Ιουλίου (21:00), η θεατρική παράσταση «Έλένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία Βερόνικας Αργέντζη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Monopoli Team

Σχετικά με το έργο

Στο έργο του ο Γιάννης Ρίτσος παρουσιάζει τη γυναίκα του αρχαιοελληνικού μύθου όταν έχει πια χάσει τη νεότητα της, την «ωραιότητα» της και μαζί την ταυτότητά της.

Η παράσταση έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λαμβάνοντας ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και πρόκειται για το πρώτο έργο του ποιητή που ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφέρει στη σκηνή και ο ίδιος αναφέρει:

«Ο Γιάννης Ρίτσος, γράφοντας την Ελένη, καταθέτει ένα επίκαιρο ποιητικό έργο εθνικής αυτογνωσίας, αναζητώντας την ελευθερία και τη λύτρωση απ’ τα δεσμά μιας κατεστημένης σκέψης, ριζωμένης βαθιά στο παρελθόν, που δεν μας επιτρέπει να δούμε και να ζούμε το ιερό “τώρα”.

Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της “Ελένης”, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη που βλέπουμε εμάς τους ίδιους, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις, που επέλεξαν οι Άνθρωποι διαχρονικά για να την κερδίσουν είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς. Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά και ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, που αναγνωρίζει τη ζωή και την ύπαρξη σαν ένα ανεπανάληπτο θαύμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2020-Νύχτες Αλληλεγγύης: Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

Σχετικά με το Θέατρο Ρεματιάς

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν τουαλέτα αναπήρων και οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Προαιρετική συνεισφορά

Στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο αντί εισιτηρίου μπορείτε προαιρετικά να συνεισφέρεται τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης


Παίζουν: Βερόνικα Αργέντζη

Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 18 Ιουλίυο, 21:00
Link Εισιτηρίων: www.viva.gr
Πληροφορίες Χώρου: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b