MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου.

«Σαμψών και Δαλιδά»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ: Στις 18:30 συντονιστείτε online και παρακολουθήστε παραστάσεις γεμάτες μαγεία, γέλιο και παιχνίδι που υπόσχονται να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Παρουσιάζει ο Λάμπρος Φισφής. Αργότερα στις 19:30 σειρά έχει ένα Stand-Up Comedy με Έλληνες κωμικούς. Συμμετέχουν ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Λάμπρος Φισφής, ο Άγγελος Τσαρούχας, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη. Στις 21:00 ετοιμαστείτε για μια ατμοσφαιρική μουσική εμπειρία από τους Low, ενώ στις 22:00 ακολουθούν DJ sets.
Βρείτε τα εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα διατίθεται online ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Interfaces – A Network of Sonic Arts» για το ομώνυμο πρόγραμμα που ερευνά καινοτόμους τρόπους για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου.
Βρείτε το εδώ.

Low

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η καλλιτέχνης, ερευνήτρια και παιδαγωγός Zhenzhen Qi τροφοδοτεί το web ημερολόγιο «Quarantinediary.ai» με απροσδόκητο τρόπο, στρέφοντας το βλέμμα της στον δικτυωμένο μας εαυτό.
Βρείτε το έργο εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

«Quarantinediary.ai»

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 20:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει ο Thierry Hancisse.
Δείτε το εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το ντοκιμαντέρ «Οι Δίκες της Μόσχας» (The Moscow Trials) του Μίλο Ράου, σε σκηνοθεσία του ίδιου.
Δείτε την ταινία εδώ.

«Οι Δίκες της Μόσχας»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την βιβλική όπερα «Σαμψών και Δαλιδά» του Καμίγ Σαιν-Σανς, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Φερ. Λεμαίρ με θέμα τη γνωστή ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Μαέστρος ο Sir Mark Elder. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας. Μαέστρος ο Nicola Luisotti.
Δείτε τo εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:30, ένα ρεσιτάλ με την σοπράνο Krassimira Stoyanova. Την συνοδεύει στο πιάνο ο Ludmil Angelov.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Shakespeare’s Globe

Δείτε σήμερα την ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (A Midsummer Night’s Dream) σε σκηνοθεσία του Dominic Dromgoole. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Terry και John Light. Διαθέσιμη έως τις 28/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Όνειρο Θερινής Νυκτός»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την εμβληματική ρομαντική κομεντί «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπως παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή του Bridge Theatre, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner. Πρωταγωνιστούν οι: Gwendoline Christie, Oliver Chris, David Moorst και Hammed Animashaun.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b