MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020: Το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το οριστικό και συρρικνωμένο πρόγραμμα της διοργάνωσης όπως το ανακοίνωσε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

author-image Στέλλα Χαραμή

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

City Project 2020

5 Ιουνίου – 3 Ιουλίου
Σε σύμπραξη με το ΝΕΟΝ
Διονύσης Καβαλλιεράτος – Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης
Μια in situ εγκατάσταση στο εσωτερικό του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, από γλυπτικές μορφές που συνθέτουν έναν κυκλικό χορό, ο οποίος αναπτύσσεται πάνω στην κεντρική σκηνή, σε διαφορετικά ύψη και κλίμακες. Εικονογραφικά, τα γλυπτά αποτελούν συναρμογές από στοιχεία διάφορων εποχών και πολιτισμών, από την προϊστορία και την αρχαιότητα, τη μοντέρνα τέχνη, το θέατρο, τη μαζική κουλτούρα, τη λαϊκή τέχνη, κλπ.
Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη – Κυριακή 17:00 – 20:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

15 & 16 Ιουλιου / 21:00
Τους προβολείς στήσε- Μουσικές και τραγούδια από το θέατρο
‘Ενα τιμητικό αφιέρωμα στη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο (1972-2019), ειδική παραγγελία του Φεστιβάλ. Ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Μουσική για έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καββαδία. Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε alter ego του, θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Ανάμεσα στις νότες, λέξεις και κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

Γκαλά Μπετόβεν

18 Ιουλίου / 21:00
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ – Γιώργος Πέτρου
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, παρουσιάζει ένα γκαλά αφιερωμένο στην τέχνη του κορυφαίου γερμανού μουσουργού.

Μόνικα – Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο

20 & 21 Ιουλιου / 21:00
Το Ηρώδειο θα στολιστεί με τα χρώματα ενός όμορφου ελληνικού κήπου σε μια μοναδική συναυλία, στην οποία η Μόνικα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ, έναν δίσκο που ετοίμαζε για περισσότερο από δέκα χρόνια, φροντίζοντάς τον σαν μικρό κήπο.

Μόνικα.

Έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι, με τα φημισμένα έγχορδα της ΚΟΘ

23 Ιουλιου / 21:00
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Ζωή Τσόκανου – Σίμος Παπάνας
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με τα φημισμένα της έγχορδα, σε δύο υπέροχα έργα.
Η συναυλία αρχίζει με το πλούσιο σε αντιθέσεις Ντιβερτιμέντο για ορχήστρα εγχόρδων του Μπέλα Μπάρτοκ ενώ στο πρόγραμμα δεσπόζει το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι, Οι τέσσερις εποχές.

Δύο γκαλά όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

26 Ιουλίου
Άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Τζορντάνο, Μασκάνι και Πουτσίνι
Στο πρώτο γκαλά, την Κυριακή 26 Ιουλίου, οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μονωδοί Άννα Πιρότσι, Ρικκάρντο Μάσσι και Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι (Ριγολέττος, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), του Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), του Μασκάνι (Καβαλλερία ρουστικάνα) και του Πουτσίνι (Τουραντότ). Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

28 Ιουλίου
Άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι, Πονκιέλλι, Τζορντάνο, Λεονκαβάλλο και Πουτσίνι
Το δεύτερο γκαλά της Λυρικής στο Ηρώδειο, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους πρωταγωνιστές της όπερας, την Τσέλια Κοστέα, τον Τζόρτζιο Μπερρούτζι και τον Αμπρότζο Μαέστρι, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι (Λουίζα Μίλλερ, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), του Πονκιέλλι (Τζοκόντα), του Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), του Λεονκαβάλλο (Παλιάτσοι) και του Πουτσίνι (Τόσκα). Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διακεκριμένος ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι.

Γιάννης Αγγελάκας.

Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων- Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης

30 & 31 Ιουλίου / 21:00
Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο τσελίστας Νίκος Βελιώτης εισβάλλουν ως «λύκοι» σε τραγούδια που αγάπησαν από την πρώτη τους εφηβεία μέχρι σήμερα, ερωτικά, ψυχεδελικά, μινιμαλιστικά. Στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά κάνουν μια ήρεμη βόλτα σε τραγούδια-σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών, από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Άκη Πάνου μέχρι τους Lost Bodies, τον Θάνο Ανεστόπουλο και τον Παύλο Παυλίδη.

Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα

4 & 5 Αυγούστου / 21:00
Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Γιώργος Πέτρου – Μαριάννα Κάλμπαρη
Μια νέα παραγωγή της αριστουργηματικής όπερας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα
Ερμηνεύουν Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Οδυσσέας), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Πηνελόπη), Μίνα Πολυχρόνου (Αθηνά, Έρωτας), Ελένη Βουδουράκη (Μελανθώ, Η εύθραυστη ανθρώπινη φύση), Χαράλαμπος Βελισσάριος (Εύμαιος), Δημήτρης Ναλμπάντης (Ίρος), Μάριος Σαραντίδης (Αντίνοος, Χρόνος)

Μπετόβεν 250 χρόνια

8 Αυγούστου / 21:00
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Στέφανος Τσιαλής
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή, έρχεται να θυμίσει εμφατικά τη μείζονος σημασίας αυτή επέτειο, παρουσιάζοντας δύο αριστουργήματα του μεγάλου γερμανού Κλασικού: Την σύντομη αλλά δυναμικότατη Εισαγωγή του αρχαιοελληνικής θεματολογίας μπαλέτου Τα δημιουργήματα του Προμηθέα και την Έβδομη Συμφωνία (1812), για τη θριαμβική κατάφαση στη Ζωή.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b