MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΊΔΙΑ

Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς της Ευρώπης

Σύμφωνα με έρευνα της Οργάνωσης “Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του τουρισμού στην Ε.Ε. αυτές οι δύο ελληνικές παραλίες ανήκουν στις 10 πιο ασφαλείς της ηπείρου.

Το Μονολίθι στην Πρέβεζα αναδείχθηκε ως η πιο ασφαλής παραλία
Monopoli Team

Όσοι πολλοί αναρωτιούνται για το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη, η Οργάνωση “Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσίευσε μία λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες σε όλη την ήπειρο, μετά από σχετική έρευνα.

Για όλους εμάς που έχουμε ανάγκη από “καθαρό αέρα, ήλιο και πάνω απ’ όλα ένα ασφαλές μέρος” για τις διακοπές μας, η οργάνωση για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε για εμάς τις πιο ασφαλείς παραλίες, για να απολαύσουμε το μπάνιο μας χωρίς τον φόβο του κορονοϊού.

Ποια είναι τα κριτήρια που κάνουν μια παραλία ασφαλή;

Σύμφωνα με την έρευνα της ευρωπαϊκής οργάνωσης, ένα πολύ σημαντικό κριτήριο είναι το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή. Με την Ελλάδα να θεωρείται μία από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα και ίσως το πιο έγκαιρο lockdown, αυτό είναι ένα κριτήριο που ήδη πληρούμε, γι’ αυτό και πολλά διεθνή μέσα προτείνουν την χώρα μας ως top προορισμό για το καλοκαίρι.

Άλλα κριτήρια είναι το μέγεθος της παραλίας, αλλά και ο αριθμός των διαθέσιμων τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο.

Ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα βρέθηκε στην 5η θέση!

Αυτοί οι προορισμοί επιλέχθηκαν επίσης για την μεγάλη ποικιλία σε καταλύματα, ιδιωτικές βίλλες, τουριστικά διαμερίσματα, μικρά ή μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία, που τηρούν τους κανόνες υγιεινής, όπως είναι η απολύμανση των δωματίων μετά από κάθε διαμονή και η τήρηση του social distancing της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλάζιες Σημαίες: Στη 2η θέση παγκοσμίως οι ελληνικές παραλίες12.09.2018

Βρίσκονται επίσης κοντά σε νοσοκομεία που δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα συνωστισμού κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, με αρκετά κρεβάτια ανά κάτοικο.

Από την Ελλάδα μέχρι και την Πορτογαλία, αυτή η λίστα περιλαμβάνει δέκα πανέμορφες παραλίες. Η ελληνική παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα, όμως, φαίνεται ότι ενθουσίασε περισσότερο τους ερευνητές που την τοποθέτησαν στην κορυφή της λίστας. Μάλιστα, στην 5η θέση βλέπουμε ακόμα μία ελληνική παραλία, τον Χαλικούνα στην Κέρκυρα!

Τι λένε οι Ευρωπαίοι για την Πρέβεζα και την Κέρκυρα

Για την Πρέβεζα, οι Ευρωπαίοι ερευνητές είχαν να δηλώσουν ότι είναι το… αντίθετο του Σεν Τροπέ -αλλά με την καλή έννοια! “Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες είναι όλα οικονομικά, ενώ αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες θα είναι δωρεάν και θα απολυμαίνονται τακτικά” γράφουν. Όσο για το Μονολίθι; “Το Μονολίθι, είναι η κύρια παραλία της Πρέβεζας. Με μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος 80 μέτρων, αυτή είναι η πιο μεγάλη παραλία της Ευρώπης!” δηλώνουν με ενθουσιασμό.

Όσον αφορά την Κέρκυρα, η έρευνα την παρουσιάζει ως “ευλογημένη από τους θεούς” και “ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά με καταπληκτική χλωρίδα και πανίδα” σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Χαλικούνας είναι μία από τις μεγαλύτερες αμμουδιές του νησιού.

Η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης:
  1. Μονολίθι, Πρέβεζα
  2. Comporta, Alentejo, Πορτογαλία
  3. Χερσόνησος Hel, Πολωνία
  4. Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία
  5. Χαλικούνας, Κέρκυρα
  6. Ghajn Tuffieha, Μάλτα
  7. Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία
  8. Jurmala, Λετονία
  9. Nida, Λιθουανία
  10. Binz, Rugen, Γερμανία

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b