MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζιες Σημαίες: Στη 2η θέση παγκοσμίως οι ελληνικές παραλίες

Το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» βράβευσε 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη της Ελλάδας, κερδίζοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Monopoli Team

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που υλοποιείται εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Επιτροπής του. Πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση στη χώρα την περίοδο του κορονοϊού. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα κέρδισε την δεύτερη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 47 χώρες, με Γαλάζιες Σημαίες για 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη που βρίσκονται στη χώρα.

Πρωταθλήτρια Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αναδείχθηκε η Χαλκιδική, με συνολικά 94 γαλάζιες σημαίες.

Έτσι, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και ασφάλειας στους λουόμενους, την οργάνωση, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες της χώρας: Οι οδηγίες της κυβέρνησης12.09.2018

Δείτε την λίστα με τις 497 ακτές, τις 14 μαρίνες και τα 6 τουριστικά σκάφη που πήραν Γαλάζια Σημαία, εδώ.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο ΕΕΠΦ:

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b