ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #28: Ψάρι μπιάνκο στην κατσαρόλα
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
A
A
Μπιάνκο στα ιταλικά είναι το λευκό χρώμα. Οι Κερκυραίοι γνωστοί για τις ιταλικές επιρροές τους ονόμασαν αυτή τη συνταγή έτσι, για να δώσουν έμφαση στο λευκό χρώμα της σάλτσας και για να το ξεχωρίσουν από την άλλη συνταγή με ψάρι το Μπουρδέτο που έχει κόκκινη σάλτσα.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών, αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλαμάρι γεμιστό με σως γιαουρτιού από μελάνι σούπιας, από το Σταμάτη Κωβαίο12.09.2018
Υλικά
- 4 -5 τεμάχια φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκου ή κατεψυγμένου)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι χυμό φρέσκου λεμονιού
- 4-5 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
- Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το νερό, το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τις πατάτες (κομμένες στα οχτώ) και βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ψάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ακριβώς τα υλικά μας, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν καλά, αλλά με προσοχή χωρίς να εξατμισθεί όλος ο ζωμός και ρίχνουμε το χυλό λεμονιού.
- Το αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά να βράσει με το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Περιμένουμε άλλα 4-5 λεπτά να χυλώσει λίγο ακόμα εκτός φωτιάς και σερβίρουμε.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πρεμιέρες: Το επικό “Avatar” του Κάμερον συνεχίζεται
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Γιορτές χωρίς το βάρος της ζυγαριάς: Τι λέει η διατροφολόγος για τα κιλά των γιορτών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
Polar bear trend: Η λευκή οικολογική γούνα είναι το αξεσουάρ των γιορτών
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Μάρθα Φριντζήλα: Στο Κύτταρο και τον Ιανουάριο – Με το Kubara Project Reloaded
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Jazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή