ΣΥΝΤΑΓΗ
Namelaka λευκής σοκολάτας από το food24_skg
Ένα όμορφο και νόστιμο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Monopoli Team
15.05.2020
A
A
Υλικά για το dacquoise σοκολάτας:
- 100 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ άχνη
- 20 γρ κακάο
- 160 γρ ασπράδια
- 175 γρ ζάχαρη
- 1 πρ. Αλάτι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να αρχίζουν να αφρατεύουν και προσθέτουμε σε δόσεις την ζάχαρη με το αλάτι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά αλεύρι, κακάο, άχνη και πούδρα αμυγδάλου κοσκινισμένα.
- Προσθέτουμε τα στερεά στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μια κουτάλα ελαφρά ώστε να μην πέσει η μαρέγκα μας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα σε πάχος 1cm.
- Ψήνουμε στους 190⁰C για 10-11 λεπτά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- 80 γρ γάλα
- 30 γρ ζάχαρη
- 5 γρ γλυκόζη
- 1 φύλλο ζελατίνη (5 γρ)
- 160 γρ λευκή σοκολάτα (την κόβουμε κομμάτια)
- 200 γρ κρέμα γάλακτος κρύα
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε το μείγμα έως 80⁰C. Μόλις φτάσει τους 80⁰C αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή μια κανάτα.
- Προσθέτουμε την μαλακωμένη ζελατίνη στο μείγμα με το γάλα και χτυπάμε με το μπίμερ.
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και χτυπάμε με το μπίμερ να κάνουμε ομογενοποίηση του μείγματος.
- Τέλος προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μπίμερ.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος τοποθετώντας μεμβράνη να εφάπτεται και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Όταν σφίξει και θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε ελαφρώς στο μίξερ.
Υλικά για γκοφρέτα μελιού:
- 50 γρ μέλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
- Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε καραμέλα την ζάχαρη με το μέλι.
- Μόλις αρχίζει να παίρνει σκουρόχρωμο καφετί χρώμα αφαιρούμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την σόδα ανακατεύοντας αμέσως.
- Μεταφέρουμε γρήγορα το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνουμε 30 λεπτά να στεγνώσει η γκοφρέτα μας.
- Μόλις κρυώσει κόβουμε στα κομμάτια που επιθυμούμε.
TIP: Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολύ την καραμέλα να πάρει σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει η γκοφρέτα μας.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μια βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στη σκιά των Βράχων – και το καλοκαίρι κράτησε λίγο ακόμη
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία
Πρεμιέρες: Ισπανική επέλαση στις αίθουσες
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη