MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Namelaka λευκής σοκολάτας από το food24_skg

Ένα όμορφο και νόστιμο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Monopoli Team

Υλικά για cremeux φιστίκι Αιγίνης:
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 16 γρ γάλα
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ κρόκους
  • 1 φύλλο ζελατίνης (5 γρ)
  • 60 γρ πάστα φιστίκι Αιγίνης
  • 30 γρ κονιάκ

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και λίγη από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε το μείγμα.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κονιάκ και βράζουμε.
  4. Μόλις βράσει το μείγμα το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και ξανά μεταφέρουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα.
  5. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην ψηθούν οι κρόκοι θέλοντας να φτάσει η κρέμα μας τους 81⁰C-82⁰C βαθμούς.
  6. Μόλις φτάσει 81⁰C βαθμούς μεταφέρουμε αμέσως το μείγμα από την κατσαρόλα σε μια κανάτα με ένα σουρωτήρι ώστε να μην μείνει κάποιο κομμάτι αν έχει ψηθεί ο κρόκος.
  7. Προσθέτουμε την μαλακωμένη ζελατίνη και χτυπάμε με το μπίμερ.
  8. Τέλος προσθέτουμε την πάστα από το φιστίκι Αιγίνης και χτυπάμε με το μπίμερ.
  9. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται.
  10. Μόλις πήξει και θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε ελάχιστα στο μίξερ.

Υλικά για ζελέ μάνγκο:
  • 250 γρ χυμό μάνγκο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 2.5-3 γρ αγάρ αγάρ

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν.
  2. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το ζελέ το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει.
  3. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ ή στο thermomix και χτυπάμε έως ότου το ζελέ γίνει ρευστό σαν κρέμα.
  4. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε στο ψυγείο.

Υλικά για την βάση του πιάτου:
  • 30 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  2.  Παίρνουμε ένα πινέλο, το βουτάμε στην κουβερτούρα και σχεδιάζουμε το πιάτο μας.

Στήνουμε το πιάτο μας όπως επιθυμούμε. Εμείς προσθέσαμε μύρτιλα, φραμπουάζ και τριαντάφυλλο.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b