MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΆΣΧΑ

Πασχαλινές δραστηριότητες στο σπίτι για όλη την οικογένεια!

Μπορεί να #Μένουμε_Σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περάσουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα με την οικογένεια μας!

Monopoli Team

Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Για πολλούς είναι η πρώτη φορά που θα γιορτάσουν σπίτι, σε πολύ κλειστό οικογενειακό κύκλο, χωρίς παππούδες, θείους και ξαδέρφια. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει σίγουρα τρόπος να κάνουμε πιο ξεχωριστές τις ημέρες του Πάσχα και παράλληλα να περάσουμε ποιοτικό, διασκεδαστικό χρόνο με την οικογένεια μας.

Εξάλλου το μόνο που χρειαζόμαστε για ένα ευχάριστο Πάσχα είναι η οικογένεια μας και λίγη φαντασία. Και είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε και τα δύο!

1. Διακοσμήστε το σπίτι!

Μπορεί φέτος να μην καλέσετε φίλους και συγγενείς για το πασχαλινό τραπέζι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και στολίστε το σπίτι με τις δικές σας δημιουργίες. Όχι μόνο θα μπείτε αμέσως στο κλίμα των ημερών, αλλά θα περάσετε και δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια σας.

Μπορείτε να διακοσμήσετε καλάθια με λουλούδια, κορδέλες και ό,τι άλλο στολίδι έχετε. Μπορείτε να στολίσετε έτοιμα στεφάνια με πασχαλινά λουλούδια. Μπορείτε ακόμα να γεμίσετε τα βάζα σας με ..σοκολατάκια -κάτι που ειδικά τα παιδιά θα λατρέψουν! Μπορείτε επίσης να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες με πασχαλινά αυγά, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να στολίσετε με διάφορους τρόπους, ή και να αφιερώσετε χρόνο σε πασχαλινές χειροτεχνίες, τις οποίες μπορείτε επίσης να στολίσετε! Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες ιδέες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙδέες για πρωτότυπα πασχαλινά αυγά!12.09.2018

2. Βάψτε με δημιουργικό τρόπο τα αυγά σας και στολίστε τα!

Τα πασχαλινά αυγά αποτελούν το πιο αγαπητό πασχαλινό έθιμο, δεν υπάρχει οικογένεια που να μην βάφει αυγά πριν την Ανάσταση. Φέτος που έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας, μπορούμε λοιπόν να πειραματιστούμε με νέα χρώματα και σχέδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τα αβγά σας με αφρό ξυρίσματος (!) ή σαντιγύ και χρώματα ζαχαροπλαστικής για ..tie dye αυγά ή να πρωτοτυπήσετε με πολύχρωμα αυγά σαν μωσαϊκό!

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να κάνετε τα πασχαλινά σας αυγά πιο όμορφα, όποτε βάλτε τη φαντασία σας (και των παιδιών σας!) να δουλέψει. Μια πολύ όμορφη δραστηριότητα, που θα “ξυπνήσει” τη δημιουργικότητα των παιδιών -και όχι μόνο.

3. Τι λέτε για μερικές πασχαλινές δημιουργίες;

Αυτό είναι το σημείο που αφήνετε τα παιδιά να αναλάβουν, φτιάχνοντας τις δικές τους δημιουργίες που φυσικά στη συνέχεια θα στολίσουν το σπίτι! Μαζέψτε, λοιπόν, όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι για ένα διασκεδαστικό απόγευμα γεμάτο δημιουργικότητα.

Μπορείτε να φτιάξετε πασχαλινά στεφάνια, χρησιμοποιώντας τα αυγά που έχετε ήδη φτιάξει. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πιστόλι κόλλησης ή πολύ δυνατή κόλλα για να κολλήσετε πάνω στο στεφάνι τα αυγά και ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε στην δημιουργία σας. Με χαρτόνι, μαρκαδόρους και λίγο γκλίτερ μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν χάρτινο πασχαλινό λάγο ή αυτάκια λαγού!

4. Στολίστε ..πασχαλινό δέντρο!

Αυτή είναι η τέλεια δραστηριότητα για τα παιδιά που λατρεύουν το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και ανυπομονούν κάθε χρόνο γι’ αυτό. Με την ίδια λογική, λοιπόν, που στολίζετε δέντρο τα Χριστούγεννα, μπορείτε να στολίσετε κλαδιά αμυγδαλιάς ή κάποιου άλλου ανοιξιάτικου δέντρου, με πασχαλινά στολίδια, όπως ξύλινα αυγουλάκια και πολύχρωμες ή παστέλ κορδέλες. Μπορείτε να το διακοσμήσετε μέσα στο σπίτι ή και στο μπαλκόνι, αν το επιτρέπει ο καιρός!

5. Πασχαλινές δημιουργίες ..στην κουζίνα!


Μπορεί φέτος να μην έχουμε επισκέπτες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα βάλουμε τα δυνατά μας για το τέλειο πασχαλινό τραπέζι. Φέτος, χωρίς το άγχος των καλεσμένων, σας προτείνουμε να δείτε το μαγείρεμα για το τραπέζι ως μία διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν με τα γλυκά που τόσο τους αρέσουν. Δείτε εδώ συνταγές για παραδοσιακό τσουρέκι, για vegan τσουρέκι, αλλά και tips για να κάνετε αφράτο κάθε τσουρέκι σας!

6. Φυτέψτε πασχαλινά λουλούδια!

Μια πολύ ευχάριστη ασχολία είναι και το φύτεμα λουλουδιών. Μπορείτε να φυτέψετε τα αγαπημένα σας λουλούδια ή να επιλέξετε κάποιο “πασχαλινό” λουλούδι, όπως είναι η πασχαλιά, το λίλιουμ, ο νάρκισσος, αλλά και ο πασχαλινός κάκτος, του οποίου τα λουλούδια κρατούν μέχρι και δύο εβδομάδες. Λουλούδια πολύχρωμα και ευωδιαστά που δεν χρειάζονται πολύ φροντίδα, ενώ φυτεύονται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι γλάστρες και χώμα. Έτσι, περάσετε χρόνο με την οικογένεια σας και θα δώσετε χρώμα στο σπίτι σας!

7. Δείτε μία ταινία!

Αν σας αρέσει να περνάτε το Πάσχα σας χουχουλιάρικα και οικογενειακά με ποπ κόρν, τότε μπορείτε να δείτε όλοι μαζί μια ταινία! Από τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα, η COSMOTE TV θα προβάλλει μια σειρά από κορυφαίες ταινίες κι εμείς επιλέξαμε τις 10 αγαπημένες μας.

Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε κάνετε το Πάσχα, να θυμάστε πως ο πιο ωραίος τρόπος να γιορτάσει κανείς είναι στο πλευρό της οικογένειας του.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b