MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φέτος πρωτοτυπείστε με πολύχρωμα αυγά σαν… μωσαϊκό!

Αν δεν είσαι τόσο παραδοσιακός τύπος ή έχεις βαρεθεί κάθε χρόνο την κλασική τεχνοτροπία και τεχνική βαψίματος των αυγών, τότε ακολούθησε τη δική μας πρόταση για να ξεφύγεις φέτος το Πάσχα, από τα καθιερωμένα και να ξεχωρίσεις! Αυγά σε μωσαϊκό στύλ, γίνεται; Κι όμως!

Monopoli Team

Όλα όσα θα χρειαστείς είναι αυγά, λάδι, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής και έτοιμα τα αυγά σου! Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή: Βουλιάζεις τα αυγά μέσα σε νερό που έχεις χρωματίσει με το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μετά τα βουτάς μέσα σε άλλο μείγμα με λάδι και χρωματιστό νερό με διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό ήταν όλο! Έξτρα τιπ: Κάνε δοκιμές με διάφορους χρωματικούς συνδιασμούς για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Τα βήματα που θα ακολουθήσεις: 

Βήμα 1ο

Σ’ ένα ποτήρι ανάμειξε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (περίπου 10 σταγόνες) κι ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Βύθισε το νερό μέσα στο χρώμα, κράτησέ το εκεί μέχρι να βάψει και στη συνέχεια άσε το να στεγνώσει για 10 λεπτά.

Βήμα 2ο

Επιλέγεις το χρώμα που θέλεις για να κάνεις τα νερά του μωσαϊκού. Προσοχή! Για να πετύχει η τεχνική το δεύτερο χρώμα πρέπει να είναι πιο σκούρο, άρα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις περισσότερες σταγόνες χρώματος και πιο έντονο χρώμα. Αυτή τη φορά μέσα στο νερό θα προσθέσεις και μια γεμάτη κουταλιά λάδι και θ’ ανακατέψεις καλά! Θα βάλεις το βαμμένο αυγό μέσα στο χρωματιστό νερό με το λάδι και θα το βουτήξεις μέσα σε αυτό για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε ν΄απορροφήσει λίγο από το δεύτερο χρώμα. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία και με τρίτο χρώμα!

Βήμα 3ο

Μόλις τ΄αυγά στεγνώσουν σκούπισέ τα με μια πετσέτα να φύγει το περίσσιο λάδι κι είναι έτοιμα!

Καλό Πάσχα!

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b