ΣΥΝΤΑΓΗ
Νηστίσιμη πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο Ζέας από το food blog Miss healthy living
Σήμερα μαγειρεύουμε νηστίσιμη, αλλά και νόστιμη πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο Ζέας

Νηστίσιμη πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο Ζέας
Monopoli Team
14.04.2020
A
A
Υλικά
- 140 γρ ελαιόλαδο
- 1000 γρ πράσα μόνο το λευκό μέρος (ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
- 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μια χούφτα ρύζι (χρησιμοποίησα μπασμάτι)
- μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- Για το φύλλο
- 700 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 2-3 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 310 γρ νερό
- 20 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μας, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί ή χρησιμοποιούμε τον αρτοπαρασκευαστή.
- Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Έπειτα καθαρίζουμε τα πράσα. Προσοχή, κρατάμε μόνο το λευκό μέρος. Τα κόβουμε σε φέτες και τα τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε και αυτά στην κατσαρόλα. Αλάτίζουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Στην αρχή, τα πρώτα 4-5 λεπτά έχουμε κλειστή την κατσαρόλα και έπειτα την ανοίγουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Εκεί προσθέτουμε και μια χούφτα ρύζι και αφήνουμε το μείγμα μας να στραγγίξει και να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το φύλλο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, το 1 λίγο πιο μικρό και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
- Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλετε να προσθέσετε φέτα μπορείτε να το κάνετε τώρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης τα οποία και ανοίγουμε σε φύλλο.
- Τοποθετούμε το πρώτο πάνω από το μείγμα.
- Το λαδώνουμε ελαφρώς και κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο.
- Χαράζουμε όπως κόβουμε την πίτσα και ψήνουμε σε αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 40 – 50 λεπτά (μετά τα 30-35 λεπτά έχουμε το νου μας, ίσως βέβαια να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο, θα το δείτε).

Νηστίσιμη πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο Ζέας
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μητέρα Αράχνη: Όταν η σύγχρονη ελληνική υφαντική τέχνη συνομιλεί με τον λόγο και τη μουσική
Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα: Για τρίτη σεζόν στο Θέατρο Μπέλλος
Το 1ο Urban Forest Jazz Festival είναι γεγονός – Στο Αρχαίο Δάσος Διονύσου με κορυφαίο line up
Κουρεντζής, Καβάκος, διεθνείς ορχήστρες, μπαλέτο: Τα highlights της νέας σεζόν στο Μέγαρο
Ηρώδειο: Τα Μπαλέτα Μπεζάρ χορεύουν «7 ελληνικούς χορούς» και τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη
Θερινό σινεμά στην αυλή του Επί Κολωνώ με ελεύθερη είσοδο – Οι προβολές του Σεπτεμβρίου
Ο αόρατος επισκέπτης, για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Θρίαμβος για την «Ορέστεια» στην Επίδαυρο – Τελευταία παράσταση στο Θέατρο Πέτρας
«Να μ’ αγαπάς»: Τα δύο δυνατά teaser της νέας σειράς του Alpha
Ο Θάνατος του Εμποράκου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη – Τελευταίες παραστάσεις