ΣΥΝΤΑΓΗ
Πικάντικη σούπα με κόκκινες φάκες από το food blog stin kouzina mou
Αυτή η σούπα είναι υγιεινή, δυναμωτική και ταυτόχρονα πάρα πολύ γευστική!
Monopoli Team
07.04.2020
Ο χρόνος μαγειρέματος είναι μόλις 20 λεπτά, κάτι που θα μας λύνει τα χέρια για ένα γρήγορο γεύμα, αλλά και που θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Αρωματισμένη με κουρκούμα, πιπερόριζα, κύμινο και πάπρικα, συστατικά που όχι μόνο δίνουν στη σούπα ένα υπέροχο άρωμα αλλά και μια εξαιρετική πικάντικη γεύση.
Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι κουρκουμά
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
- 6-7 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- *Μπορείτε να προσθέσετε και μια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για λίγο.
- Ρίχνουμε το κουρκουμά, το κύμινο και την πάπρικα, ανακατεύουμε για δύο λεπτά έως ότου τα μπαχαρικά απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές.
- Τέλος ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως οι φακές.
- Καρυκεύουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις.
- Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με λίγο χυμό λεμονιού και μαϊντανό ψιλοκομμένο. (Προαιρετικά προσθέστε και μία πιπερίτσα)
*Οι κόκκινες φακές απορροφούν πολύ νερό, αν η σούπα είναι πάρα πολύ παχιά, προσθέστε ακόμα μισό φλιτζάνι νερό.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Επικό reunion για τους πρωταγωνιστές του Pulp Fiction
Πάσχα στο Λεωνίδιο: Μια εκδρομή που αξίζει να κάνετε
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα»
Εύα Νάθενα: Η σκηνοθέτρια της «Φόνισσας» στην εκπομπή «Watch Next» της COSMOTE TV
Μακιγιάζ χειλιών: Πώς να διατηρήσεις αναλλοίωτο το κραγιόν σου κατά τη διάρκεια της μέρας
My father had a big nose: Έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στην The Blender Gallery
Κρυπτόγαμα: Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Μιχάλη Αλμπάτη στην Πειραιώς 260
Mataroa Happy: Το πρώτο χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό με εκχύλιση κάνναβης και νταμιάνας
Ian Rankin: Συνάντηση με τον μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση