
Monopoli Team
02.04.2020
Υλικά
Εκτέλεση
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- 1 φακελάκι μαγιά
- μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
- 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 αυγό
- χλιαρό νερό όσο πάρει
- 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο ή μύρτιλο ή όποια άλλη της αρεσκείας σας
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
- Ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αν θέλετε ανάψτε τον φούρνο στους 50 oC για λίγο, τον σβήνετε και βάζετε εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
- Όταν φουσκώσει το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ.
- Αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης τη μαρμελάδα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες, τις πλέκουμε σε πλεξούδα και τη τυλίγουμε όλη σε ένα στρόγγυλο, μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 175oC για 40′-45′.
- Αφήνουμε 5-6′ να σταθούν όταν βγουν από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
TIP: Ταιριάζει πολύ ωραία και με τυρί κρέμα!

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι «αδικημένοι» της Ακαδημίας: 10 σημαντικοί ηθοποιοί που δεν έχουν βραβευτεί πότε με Όσκαρ
Μάρω Βασιλειάδου: Θέλαμε να δείξουμε την Επανάσταση σαν μια γιορτή των ιδεών
Βookstagram: Η «φωτεινή» πλευρά του Instagram που μάς βάζει σε έναν κόσμο γεμάτο βιβλία
TV Guide: Tαινίες και σειρές που θα δούμε στην τηλεόραση την Παρασκευή 23 Απριλίου
Online Agenda: 51 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 23 Απριλίου
TV CALENDAR