MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

FlyDog: Ένας σεφ μαγειρεύει στα σκυλιά μας με αγάπη

Ο σεφ της FlyDog, Βαγγέλης Ισμυρλής, προτιμά τους τετράποδους πελάτες και το δηλώνει ευθέως. Γι’ αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σπέσιαλ σκυλο-μενού που δεν βαθμολογείται με αστεράκια, αλλά με κουνιστές ουρές.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Μια συνταγή για να πετύχει, εκτός από άριστα υλικά σε σωστές δοσολογίες, χρειάζεται αγάπη και ο σεφ Βαγγέλης Ισμυρλής διαθέτει μπόλικη για τα τετράποδα. Γι’ αυτό και η FlyDog δεν αφήνει κανέναν πελάτη νηστικό ή παραπονεμένο. Βγαίνοντας για λίγο από την κουζίνα, ο ιθύνων νους πίσω από την FlyDog, μας μιλά για μια από τις πιο ιδιαίτερες pet friendly ιδέες, που “γέννησε” η κρίση.

Πώς ξεκίνησε η FlyDog;

Όταν για πρώτη φορά ξεκίνησα να μαγειρεύω για την Zoe, τον σκύλο μου (που είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε η FlyDog) οι περισσότεροι πίστεψαν πως τρελάθηκα. Όμως η ανάγκη εύρεσης ποιοτικής τροφής στο εμπόριο (κάτι που δεν υπάρχει), σε κάνει να δημιουργήσεις το καλύτερο ποιοτικά φαγητό. Eιδικά όταν πρόκειται για το ίδιο σου το παιδί.

Έτσι λοιπόν, μέσα στη κρίση, σταματάω εντελώς να ασχολούμαι με τους ανθρώπους, κάτι που μου ήταν παντελώς αδιάφορο. Ξεκίνησα να μαγειρεύω στη κουζίνα της μητέρας μου, φτιάχνοντας μερίδες σε σακουλάκια, ταΐζοντας αρκετούς σκύλους για χρόνια. Το feedback που πήρα από τους ιδιοκτήτες ήταν τόσο ενθουσιώδες, που φώναζαν από την χαρά τους συνειδητοποιώντας την βελτίωση που έδειξαν οι τετράποδοι φίλοι τους από το φρέσκο φαγητό. Έτσι, αντιλήφθηκα πως αυτό που έφτιαχνα, έστω εμπειρικά για αρχή, άξιζε να το διαθέσω στον κόσμο του σκύλου.

Τότε, σε συνεργασία με την κτηνιάτρό μου Ηλέκτρα Παπαδέα (μια εξαιρετική κτηνίατρος που παρόμοια της δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα), ξεκίνησα μια μελέτη σε ξένη βιβλιογραφία, σε έρευνες που έχουν ήδη γίνει στο εξωτερικό. Μέσω της έρευνας και ενώ παράλληλα πραγματοποιούσα εκτροφή πολλών σκύλων, κατέληξα σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Βασικό συμπέρασμα ήταν πως το φρέσκο φαγητό είναι ικανό να βελτιώσει και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του τετράποδου. Κάπου εκεί δημιουργήθηκε η κουζίνα της F.L.Y.DOG, που είναι τα αρχικά από την φράση FEED LOVE YOUR DOG.

Πριν ανοίξεις τη FlyDog ήσουν ήδη chef. Ποιους θεωρείς πιο δύσκολους & απαιτητικούς πελάτες, τους… δίποδους ή τους τετράποδους;

Φυσικά οι δίποδοι είμαστε μακράν το χειρότερο “είδος” πελάτη! Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στη διατροφή του τετράποδου είναι ο ανθρωπος.

Μίλησέ μας λίγο για τις τροφές που παρασκευάζεις.

Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Επομένως, διαφορετικές είναι και οι απαιτήσεις στη διατροφή του. Προσπαθώ να δίνω σε κάθε σκύλο την συνταγή που του ταιριάζει, κάτι που συνήθως φαίνεται από το πρώτο 24ωρο. Στη πορεία της σίτισης επιβεβαιωνόμαστε από τις εργαστηριακές εξετάσεις του τετράποδου, που σχεδόν όλες είναι άριστες.

Η FlyDog έχει από καθημερινά γεύματα μέχρι λιχουδιές, ακόμα και τούρτα! Ποια είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα;

Στη κουζίνα της FlyDog δημιουργούμε το μηνιαίο διαιτολόγιο του τετράποδου. Τα πιο αγαπημένα μπισκότα και treats, που “φεύγουν” πιο γρήγορα είναι τα pizza και αυτά με την πάπια.

Ποια θέματα υγείας καταπολεμούν οι υποαλλεργικές τροφές της FlyDog;

Λοιπόν, τα κύριότερα θέματα που λύνει η φρέσκια διατροφή είναι:

  • Βελτίωση του Ανοσοποιητικού
  • Μείωση της τριχόπτωσης εως 90%
  • Μυϊκή ενδυνάμωση και προβλήματα μυοσκελετικά
  • Δερματικά προβλήματα/ αλλεργικές αντιδράσεις εξαιτίας τροφής
  • Θέματα απορρόφησης (όπως το πρόβλημα του πρωκτικού αδένα)
  • Ωτίτιδες
  • Υπατικές και νεφρικές αλλοιώσεις
  • Πέτρα στα ούρα
  • Χρόνιες κολίτιδες

Τα παραπάνω ενισχύονται από τις κριτικές των τόσων ευχαριστημένων ιδιοκτητών, που τα τελευταία χρόνια ταϊζουν τα σκυλιά τους εξ’ ολοκλήρου με φαγητό από την κουζίνα της FlyDog.

Βλέπουμε στο site & μια επιλογή μαγειρεμένης τροφής για γάτες. Σκοπεύεις να αυξήσεις τις τροφές για τους γατόφιλους ή να προσθέσεις τροφές για άλλα κατοικίδια όπως π.χ. κουνέλια ή χάμστερ;

Υπάρχουν ήδη δυο καινούριες συνταγές για γάτες, οι οποίες δεν έχουν μπει ακόμα στο e-shop. Θα περάσουν πρώτα την εργαστηριακή έρευνα και εάν όλα πάνε καλά, θα μπουν στο μενού μας σε λίγους μήνες. Δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε τροφή για άλλο ζώακι. Ο στόχος μας εξ’ αρχής ήταν ο σκύλος και ασχοληθήκαμε με την γάτα, γιατί στον τομέα του μαγειρευτού δεν υπήρχε κάτι για αυτήν μέχρι να βγάλουμε εμείς συνταγή.

Δημιουργείς τροφή κατά παραγγελία που δεν υπάρχει στον κατάλογο;

Οι συνταγές της FlyDog είναι διαμορφωμένες ετσι ώστε να καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες των σκύλων. Ωστόσο, σε λίγες περιπτώσεις μπορούμε να το κάνουμε και να διαμορφώσουμε μια συνταγή ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Εάν κάποιος θέλει, μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο σας και να αγοράσει κάποιο γεύμα επί τόπου για δοκιμή;

Όλα τα προιόντα βγαίνουν κατόπιν παραγγελίας. Όμως πάντα υπάρχει φαγητό στην κουζίνα μας για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει.

Θα ήθελες η FlyDog να “πετάξει” σε περιοχές εκτός Αθήνας;

Θα το ήθελα και είναι κάτι που έχει συζητηθεί πολύ. Όμως η κουζίνα της FlyDog δεν ήταν απλά μια επιχειρηματική ίδεα. Ήταν ένα ολόκληρο όραμα, να κάνουμε τον κόσμο του τετράποδου πιο όμορφο και να το βοηθήσουμε να ζει περισσότερο. Δεν θα ήθελα επ’ ουδενί να χαθεί το νόημα της αυτής της ιδέας στο βωμό του franchise.

Πολλοί σκυλογονείς έχουν περιορισμένες γνώσεις πάνω στο θέμα διατροφής και συχνά πέφτουν σε… παραπτώματα (βλ. τάισμα σκύλου με υπολείμματα ανθρώπινου φαγητού). Ποια θα ήταν η μία και μοναδική συμβουλή, που θα έδινες σε κάποιον που θέλει το καλύτερο για τον σκύλο του;

Η συμβουλή μου θα ήταν να ταίσει τον σκύλο του αυτό που προέβλεψε πριν χρόνια η φύση, δηλαδή φρέσκο κρέας.

Ποια είναι η δική σου σχέση με τα σκυλιά;

Από μικρός είχα τρέλα με τα σκυλιά. Όταν απέκτησα το πρώτο μου κουτάβι, ένα ημίαιο κυνηγόσκυλο την Ήρα, ήμουν σε ηλικία περίπου 11 με 12 χρόνων και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω το πόσο σημαντικό ρόλο έχει και θα έχει ο σκύλος στη ζωή μου. Τώρα μετα από αρκετά χρόνια που είμαι μπαμπάς της Zoe, καταλαβαίνω πως χωρίς τον σκύλο ο κόσμος μας δεν θα ήταν ποτέ τόσο χαμογελαστός!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

FlyDog – Feed Love Your Dog

Για να μάθετε περισσότερα ή να παραγγείλετε βιολογικά κατάλληλη μαγειρεμένη τροφή για τον σκύλο σας, μπείτε στο site της FlyDog ή στείλτε μήνυμα μέσω facebook και instagram.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b