MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Animal
Aquaman: Το χαμένο βασίλειο
Barbie
Bob Marley: One Love
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ferrari
Gaza
Ladies in Waiting
Madame Web
Poor Things
Take a Trip
White Dog
Άγνωστοι μεταξύ μας
Άκουσέ με
Ανατομία μιας πτώσης
Αποστολή στην Ελλάδα
Αργκαϊλ
Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα (μεταγλωττισμένη)
Αστερίξ και Οβελίξ στο δρόμο για την Κίνα (μεταγλωττισμένη)
Αστερίξ και Οβελίξ στο δρόμο για την Κίνα (με υπότιτλους)
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γουόνκα (μεταγλωττισμένη)
Γουόνκα (με υπότιτλους)
Εκεί που το κακό παραμονεύει
Εμπόλεμη ζώνη
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Εξέλιξη
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Περιφρόνηση
Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας
Η γη της επαγγελίας
Η κυρία με το σκυλάκι
Η τελευταία παμπ
Λατρεύω να σε μισώ
Μάγια η μέλισσα: Η χρυσή σφαίρα (μεταγλωττισμένη)
Μάτια ερμητικά κλειστά
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Μια γυναίκα
Μια ζωή
Μυστήριο στη φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Ξερά χόρτα
Ο Μαέστρος
Ο διάβολος δεν υπάρχει
Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού
Οι ευχούληδες 3:Μαζί για μπάντα (μεταγλωττισμένη)
Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν (μεταγλωττισμένη)
Ο καπετάν Μιχάλης
Ο καρυοθραύστης και η μαγική φλογέρα (μεταγλωττισμένη)
Ο μελισσοκόμος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο πάγος που καίει
Οπενχάιμερ
Περάσματα
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Πρίμα μπαλαρίνα
Στο γραφείο καθηγητών
Τα παιδιά του χειμώνα
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; (μεταγλωττισμένη)
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το αλάνι
Το μπλε καφτάνι
Το χέρι της Θείας δίκης
Υπέροχες μέρες
Φόνισσα
Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος χαμός (μεταγλωττισμένη)

Οι ταινίες της εβδομάδας: Δύο κορυφαίοι ηθοποιοί στον ίδιο θρόνο

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την εβδομάδα 12-18 Δεκεμβρίου με μια ματιά!

Δύο Πάπες
Δύο Πάπες
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δύο Πάπες

Οι «Δύο Πάπες» του πάλαι ποτέ καυτού σκηνοθέτη Φερνάρντο Μεϊρέλες (η μοναδική του οσκαρική υποψηφιότητα του από το μακρινό 2003 και την «Πόλη του Θεού») είναι απρόσμενα ενδιαφέρουσα κι όχι μόνο λόγω της ερμηνευτικής κόντρας των Τζόναθαν Πράις και Άντονι Χόπκινς, οι οποίοι υποδύονται τον νυν και τον πρώην Ποντίφικα αντίστοιχα. Η αντιπαράθεση των δύο κόσμων που εκπροσωπούν ο σκληρός γερμανός Βενέδικτος και ο προοδευτικός αργεντίνος Μπεργκόλιο είναι σύμφωνα με το σεναριογράφο Άντονι Μακ Κάρτεν τα δύο πρόσωπα της Καθολικής Εκκλησίας που περνά δύσκολες μέρες σήμερα. Το μεταξύ τους «παιχνίδι» σε όλα τα επίπεδα – από την παρουσία του θείου έως τις προσωπικές αμαρτίες του- είναι το τερέν όπου ο σκηνοθέτης ξεδιπλώνει την μοναδική ικανότητα του να αποσπά την προσοχή του θεατή με τρόπο απλό και αβίαστο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ζίζοτεκ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική ταινία είναι το «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη που ξεκινά από ένα αφόρητα σχεδόν δραματικό επεισόδιο (η εγκατάλειψη ενός παιδιού από τη μητέρα του σε μια σκηνή που σοκάρει) για να μεταλλαχτεί σε ένα απρόσμενα τρυφερό, αλληγορικό παραμύθι για την μοναξιά και την ανάγκη επικοινωνίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ραντεβού στο Belle epoque

Το γαλλικό «Ραντεβού στο Belle epoque» του Νικολά Μπεντός με τους Ντανιέλ Οτέιγ και Φανί Αρντάν είναι η παλιομοδίτικη ρομαντική κομεντί που θέλει να πιάσει ένα πιο μοντέρνο τόνο στη ρετρό μουσική της αλλά διστάζει αρκετά πριν εκτεθεί και αποκαλύψει την ευαίσθητη καρδιά της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τσάρλι

Ο «Τσάρλι» του Θανάση Τσαλταμπάση υποτίθεται ότι είναι ένας βωβός φόρος τιμής στον Τσάρλι Τσάπλιν αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αχρείαστο φιλμ χωρίς κανένα νόημα για το σύγχρονο θεατή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Marianne & Leonard – Λόγια αγάπης

Το ντοκιμαντέρ «Marianne & Leonard – Λόγια αγάπης» μιλά για τον θρυλικό έρωτα του Λέοναρντ Κοέν και της μούσας του Μάριαν Ίλεν που γεννήθηκε στην Ύδρα των 60ς και άνθησε μαζί με κάποια εμβληματικά τραγούδια του καναδού όπως το «So long Marianne».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Το σινεμά του Ρόλαντ Έμεριχ («Ημέρα Ανεξαρτησίας», «Ο πατριώτης») είναι μια τρομερή επίδειξη εφέ, ήχου και καταιγιστικής δράσης. Η νέα του ταινία «Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ», βασισμένη στο αυθεντικό γεγονός από τη μάχη στον Ειρηνικό μεταξύ Ιαπώνων και Αμερικανών μετά από το χτύπημα στο Περλ Χάρμπορ, είναι μια από τα ίδια.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μαύρα Χριστούγεννα

Τέλος το «Μαύρα Χριστούγεννα» είναι το ριμέικ μιας ταινίας τρόμου του 1974 όπου ένας σίριαλ κίλερ βάζει στόχο τα μέλη μιας γυναικείας αδελφότητας σε ένα κολέγιο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σε μια από τις πιο χορταστικές κινηματογραφικές βδομάδες εντοπίζουμε όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ταινίες που τολμάνε να δοκιμάσουν την υπομονή του θεατή και είναι μοιραίο να διχάσουν το κοινό.

Βασίλισσα της καρδιάς

Πάνω από όλες η δανέζικη «Βασίλισσα της καρδιάς» που πάει πολύ πιο πέρα από το προφανές ερωτικό Δύσης – έστω των σκανδιναβικών χωρών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Χρυσό γάντι

Ο αγαπητός του ελληνικού κοινού Φατίχ Ακίν παλεύει επίσης με το «Χρυσό γάντι» του κόντρα στην πολιτική ορθότητα τις εποχής (η ταινία περιγράφει την αληθινή και αιματοβαμμένη ιστορία ενός γερμανού «Κουασιμόδου» που σκότωνε γυναίκες στο Αμβούργο του 70) αλλά η διάθεση του γερμανού σκηνοθέτη να σοκάρει με κάθε μέσο είναι εξίσου αποκρουστική με την δράση του πρωταγωνιστή του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Λίλιαν

Ακριβώς αντίθετο το αποτέλεσμα της αινιγματικής «Λίλιαν» που επίσης βασίζεται στην πραγματική περιπέτεια μιας νεαρής γυναίκας που αποφάσισε να διασχίσει πεζή τις ΗΠΑ μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό της, την Αλάσκα. Ατέλειωτες σιωπές, ονειρικές εικόνες, ντοκιμαντερίστικη αισθητική σε ένα τολμηρό πρότζεκτ που ακολουθεί τη λογική ενός ιδιότυπου road movie για να αφηγηθεί ολόκληρη την αμερικανική ιστορία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Άγρια αγόρια

Τα «Άγρια αγόρια» του Γάλλου Μπερτράν Μαντικό είναι επίσης βέβαιο ότι θα διχάσουν. Ο λόγος είναι πως ο σκηνοθέτης βασίζεται στα κλασικά νεανικά μυθιστορήματα ενός Βερν ή Γκόλντινγκ για να διατυπώσει μια αιρετική άποψη για το τέλος στη «μάχη των φύλων» με ένα παραισθησιακό τρόπο (ο τίτλος από το ομότιτλο έργο του Μπάροουζ) ενισχυμένο από μια νοσηρή εμμονή πάνω στο σεξ και, κυρίως, τα φαλλικά σύμβολα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μαχαίρια

Η πιο εμπορική ταινία της βδομάδας είναι ένα αστυνομικό φιλμ μυστηρίου γεμάτο καλούδια. Ο Ράιαν Τζόνσον με τα «Μαχαίρια» του φτιάχνει μια αλά Αγκάθα Κρίστι καλογραμμένη και με αρκετές εκπλήξεις ιστορία, ενώ αναθέτει το ρόλο του όχι και τόσο δαιμόνιου ντετέκτιβ στον Ντάνιελ Κρεγκ προκειμένου να βρει το δολοφόνο του πετυχημένου συγγραφέα Ρόμπερτ Πλάμερ μέσα από ένα καστ πολλών αστέρων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Μπουνιουέλ στο λαβύρινθο με τις χελώνες

Στα θετικά φιλμ επίσης της εβδομάδας ανήκει αναμφισβήτητα το animation «Ο Μπουνιουέλ στο λαβύρινθο με τις χελώνες» που θα συγκινήσει κυρίως τους σινεφίλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τέλος το αμερικανικό εμπορικό σινεμά εκπροσωπείται από ένα μέτριο κατασκοπικό θρίλερ («Δίκτυο κατασκόπων»), μια κωμωδία («Παίζοντας με τη φωτιά») και μια αστυνομική περιπέτεια («21 γέφυρες») με πρωταγωνιστή τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν του «Μαύρου πάνθηρα».

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b