MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Ο Κουρσάρος με τα μπαλέτα Μπολσόι: Προβολή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μια από τις πιο φαντασμαγορικές παραγωγές των Μπαλέτων Μπολσόι, τον Κουρσάρο, συνεχίζονται την Κυριακή 1/12 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας οι δορυφορικές μεταδόσεις από το ιστορικό θέατρο της Μόσχας.

Ο Κουρσάρος
Ο Κουρσάρος
Monopoli Team

Ένα μπαλέτο γεμάτο περιπέτειες, δράμα και εξωτισμό, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια! Επί σκηνής πάνω από 120 χορευτές –σχεδόν σύσσωμος ο θίασος!– αλλά και ένα… ναυάγιο! Το λιμπρέτο αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), ενώ η νευρώδης χορογραφία του Ρατμάνσκι ανανεώνει δημιουργικά την κλασική δημιουργία του Πετιπά.

Πρωταγωνιστεί ένα ζηλευτό χορευτικό ζευγάρι, με την Εκατερίνα Κρισάνοβα στον ρόλο της Μεντόρας και τον Ίγκορ Τσβίρκο να ενσαρκώνει τον κουρσάρο Κορράντο. Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στο πολύβουο παζάρι της Ανδριανούπολης, ο Κουρσάρος Κορράντο…

… ερωτεύεται κεραυνοβόλα την πανέμορφη σκλάβα Μεντόρα. Βλέποντας ότι ο έμπορος ετοιμάζεται να την πουλήσει στον Πασά, που την έχει ερωτευτεί και αυτός, αποφασίζει να την κλέψει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική Διεύθυνση: Πάβελ Κλίνιτσεφ
Μουσική: Adolphe Adam
Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι

Παίζουν: Εκατερίνα Κρισάνοβα, Ίγκορ Τσβίρκο, Αλεξέι Λοπαρέβιτς, Ντενίς Σάβιν, Νέλλη Κομπαχίτζε, Ντάρια Χοχλόβα, Άνα Τουραζασβίλι, Ελβίνα, Ιμπραΐμoβα, Ξένια Ζιγκάνσινα/Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι

Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)
Πληροφορίες: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Παραστάσεις: Κυριακή στις 17.00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b