MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Πύργος του Downton: Η επιτυχημένη σειρά επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Φωταψίες στον Πύργο του Downton. Ετοιμασίες, κινητικότητα, κόσμος που πάει κι έρχεται… φωνές και πάλι. Κάτι τρέχει. Καινούργιο- είναι η κινηματογραφική συνέχεια της υπερ-επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.

Monopoli Team | 04.09.2019

Το φανατικό κοινό της που ξέρει τα μυστικά και των πάνω και των κάτω και των κρυφών διαδρόμων της έπαυλης του Downton έχει την ευκαιρία να δει τους αγαπημένους του χαρακτήρες να ζωντανεύουν ξανά. Στη μεγάλη οθόνη. Downton Abbey, η ταινία. Μετά τους έξι τηλεοπτικούς κύκλους και τα πολλά- εντυπωσιακά- βραβεία το ενδιαφέρον για μια ακόμη συνέχεια εκδηλωνόταν έντονα από το κοινό και συζητιόταν επίσης.

Ήταν το 2015 όταν η σειρά ολοκλήρωνε τα γυρίσματά της και έπαυλη του Downton θα έκλεινε μετά από λίγο τις βαριές της πύλες. Μια τέτοια πορεία όμως, δεν γινόταν παρά να έφερνε συνεχώς κόσμο στα «μέρη» της για μια συνέχεια στις ιστορίες των πρωταγωνιστών της.

Και ιδού – οι σχέσεις και τα πάθη, οι δολοπλοκίες και οι ζουμερές ιστορίες που οι δημιουργοί του Downton ζωντάνευαν τόσο ζωηρά στην οθόνη, επιστρέφουν. Και τι συμβαίνει; Πολλά. Τόσο ανάμεσα στους αριστοκράτες της Οικογένειας Κρόλεϊ και τον κύκλο τους, όσο και στο υπηρετικό προσωπικό που ζει μαζί τους.

Η ιστορία συνεχίζεται…

Αφήσαμε τον Πύργο –στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς- παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1925. Τώρα τους συναντάμε το 1927 όπου στο Downton προετοιμάζονται για μια σπουδαία άφιξη, αυτή του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βασίλισσας Μαίρης. Και αυτό θα κινητοποιήσει τους πάντες, στο πάνω και στο κάτω σπίτι, ώστε να είναι όλα τέλεια όταν έρθει ο Βασιλιάς. Και δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.

Βρισκόμαστε ήδη στην δεκαετία του ’20, οι εποχές έχουν αλλάξει δραματικά, τα γεγονότα τρέχουν και ο «Πύργος» προσπαθεί να εναρμονιστεί κρατώντας, στους καιρούς των αλλαγών, τη δική του εσωτερική αρμονία. Τίποτε όμως δεν είναι όπως πριν- και το «πριν» έχει αλλάξει και αυτό αρκετά μέσα στις έξι σεζόν, καθώς η Ιστορία και τα μεγάλα γεγονότα της εποχής περνούσαν πάντα μέσα από την σειρά.

Το λαμπερό καστ

Ο Julian Fellowes, ο δημιουργός της σειράς υπογράφει το σενάριο της ταινίας και ο Michael Engler ανέλαβε την σκηνοθεσία. Από το αρχικό cast επιστρέφουν μάλιστα πολλοί και εκλεκτοί. Όπως ο Hugh Bonneville, o Jim Carter, η Michelle Dockery, η Elizabeth McGovern αλλά και η Penelope Wilton και η Maggie Smith, που ζωντανεύουν μερικούς από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς. Νέα πρόσωπα – έκπληξη προστέθηκαν στο καστ της ταινίας.

Καθώς οι λεπτομέρειες για την υπόθεση κάνουν το γύρο του κόσμου- το κοινό ετοιμάζεται να περάσει ξανά στα… ενδότερα του Downton- της μεγάλης οθόνης αυτή τη φορά (προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου).

Έτσι, η επίσκεψη του Βασιλιά και οι προετοιμασίες που γίνονται γι’ αυτήν πυροδοτούν νέες εξελίξεις και γύρω της πλέκονται οι καινούργιες ιστορίες, με τις ταξικές, συναισθηματικές, οικογενειακές, δραματικές, διασκεδαστικές προεκτάσεις τους και τον βρετανικό φλεγματικό τρόπο της αφήγησης που έκανε την σειρά μοναδική στο είδος της.

Βραβεία και ρεκόρ Guiness για το Downton Abbey

Κατά τη διάρκεια των έξι κύκλων της, η σειρά απέσπασε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα Ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, κάνοντας το Downton Abbey την πρώτη μη Αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των βραβείων– κερδίζοντας και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου από την TULIP

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b