MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΑ

Δέκα ήρωες που μας έκαναν να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος

Βιβλία που μας θύμισαν την ανθρώπινη υπόσταση μέσα από τη λογοτεχνία

Monopoli Team

Αρκετοί έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας το διάβασμα ενός βιβλίου. Άλλα μας αφήνουν αδιάφορους και άλλα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Είναι σχετική η έννοια του καλού βιβλίου. Σε μία προσπάθεια να ξεχωρίσουμε τα βιβλία που μας επηρέασαν επιλέξαμε εκείνα που μας θύμισαν την ανθρώπινη υπόσταση μέσα από τη λογοτεχνία. Ήρωες επαναστάτες, αυθόρμητοι, με πάθη και συναισθήματα. Άλλοτε εκφρασμένα με ωμότητα και άλλοτε με ρομαντισμό.

Ο μικρός πρίγκιπας – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

Ένα παιδικό παραμύθι που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες. Διαβάζουμε βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

Ο γέρος και η θάλασσα – Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ήταν λίγο δύσκολο να επιλέξουμε ένα από τα βιβλία του Χέμινγουεϊ. Καταλήξαμε στο πρώτο βιβλίο μέσα από το οποίο τον γνωρίσαμε σαν συγγραφέα. Ήταν εκείνο που μας δημιούργησε πολλά συναισθήματα. Το διήγημα αναφέρεται σε έναν γέρο ψαρά που μόνος και αβοήθητος παλεύει απελπισμένα στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, με έναν τεράστιο ξιφία. Ένας αγώνας για τη ζωή ενάντια στη φύση και τον άνθρωπο.

Ο Ξένος – Αλμπέρ Καμύ

Ένας άνθρωπος καταδικασμένος από τα ταμπού, αλλά και από τα πάθη μιας αδιάφορης κοινωνίας. Ο ήρωας Μερσώ ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τις φυσικές πτυχές του κόσμου γύρω του παρά για τις κοινωνικές ή τις συναισθηματικές. Η αποδέσμευσή του από αυτή την ψεύτικη ελπίδα σημαίνει ότι είναι ελεύθερος να ζήσει τη ζωή για αυτό που είναι, και να αξιοποιήσει όσο καιρό του απομένει όντας συνεχώς αφυπνισμένος.

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις – Λεό Μπουσκάλια

Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b