MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DANCE FESTIVAL

ADD Festival 2019… Η Αθήνα ξενυχτάει με dance και electronica στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Six d.o.g.s ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ του καλοκαιριού!

Nastia
author-image Μαρία Μαρκουλή

Tα μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού ξεκινούν φέτος αλφαβητικά: ADD festival στο Αεροδρόμιο. Το dance ραντεβού της πόλης. Όπου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Six d.o.g.s ενώνουν δυνάμεις και ‘κατεβάζουν’ ηχηρή ηλεκτρονική και χορευτική πρόταση. Επιπλέον; Κατεβαίνουν παραλία.

To ADD festival 2019 στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υποδέχεται το Σάββατο 25 Μαίου περισσότερους από 30 καλλιτέχνες –σε λάιβ και DJ sets, σε 4 stages και 16 ώρες μουσικής. Χορεύοντας μέχρι το πρωί.

Μiss Kittin

Η επιστροφή των Deep Dish

Μια οικεία αίσθηση- ένα vibe από τα παλιά. Τουλάχιστον για εμάς που είχαμε ζήσει το ‘dance παραλιακό μέτωπο’ από το Φάληρο ως την Βάρκιζα, από οπου είχαν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας dance σκηνής- οι σταρ και οι ανερχόμενοι και εκείνοι που έγραψαν ιστορία. Το ADD έρχεται τώρα να προσθέσει (και) συγκίνηση. Ιδού. Oι Deep Dish θα είναι εδώ. Έχουν επιστρέψει. Έχουν βάλει την μηχανή πάλι μπροστά.

Θρυλικές ώρες με το δίδυμο Αli και Sharam, από την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών με καταγωγή από το Ιράν -μας είχαν χαρίσει μοναδικές νύχτες μουσικής περιπέτειας -το στίγμα των Deep Dish άλλωστε είναι ακριβώς αυτό- το πώς διαπερνούν τα είδη και τις περιφέρειες της μουσικής, από το deep house ως το Chicago techno με τζαζ αναφορές και ψυχεδελικές διασυνδέσεις – και έχει πάντα ενδιαφέρον αυτό που προτείνουν.

Έχουν μεσολαβήσει χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στα μέρη μας, είχαν σταματήσει για ένα διάστημα να λειτουργούν σαν Deep Dish_ επέστρεψαν (πρόσφατα έπαιξαν και στο Coachella), οπότε η εμφάνισή τους στο ADD 2019 θα είναι κάπως και σαν επανασύνδεση με εκλεκτούς φίλους.

Ακούστε εδώ το Exodus, το πολύ ωραίο καινούργιο κομμάτι του Sharam, σκοτεινό και deep.

Ποιους άλλους θ’ ακούσουμε στο ADD
  • H Μiss Kittin που έχει πιστό κοινό εδώ, δεν λείπει από τα decks όπου έχει «γράψει» πολλές ώρες ηλεκτρονικής dance πρακτικής… δοκιμάζοντας πολλά στιλ, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους εκλεκτούς- The Hacker κυρίως. Η Γαλλίδα Kittin φέρνει και τα κομμάτια του Cosmos /άλμπουμ της που κυκλοφόρησε πέρσι.
  • Σε αρκετά dark υποβλητικά μοτίβα με συναισθηματική ένταση κινείται ο Christian Loffler, ο οποίος μάλιστα ηχογράφησε το Μare (άλμπουμ του) περνώντας μήνες κλεισμένος σε μια καμπίνα με μικρόφωνα, στο δάσος στην μέση του πουθενά, παίζοντας μόνος του όλα τα όργανα. Βάζει και αυτός την έμπνευσή του στο ADD.
  • Αξίζει να δείτε οπωσδήποτε αυτή την συνεργασία: το τί συμβαίνει δηλαδή όταν ο Στάθης Καλατζής (ο Mr Statik) και ο Παναγιώτης Μελίδης ( o Larry Gus) συναντιώνται μουσικά. Πόσο μακριά (ή πόσο κοντά) είναι τελικά ο καθένας τους από το πώς τους ξέρουμε ως τώρα.΄Όλες οι απόψεις χωράνε. Επίσης το άλμπουμ τους Skulls & Plans είναι έτοιμο.

Nastia

  • Οι Kiasmos παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα πλευρά του πιο μίνιλαμ/ τέκνο Σκανδιναβικού ήχου (Ισλανδοί είναι), ενώ ήδη ξέρω κόσμο που περιμένει την ωραία Nastia, από την Ουκρανία που θα την δούμε και αυτή στις σκηνές του ADD.
  • Μέσα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ γίνεται αναφορά και στο Photon Showcase, ένα «πολυαισθηριακό πρότζεκτ» όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές με την υπογραφή της Clockworks που «εξερευνά τις σχέσεις ήχου, φωτός και αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους ανά τον πλανήτη». Συμμετέχουν οι Ben Klock, DVS1 και MARCEL DETTMANN με τον Etapp Kyle.

Παράλληλες δράσεις

Πολλά θα συμβαίνουν στις σκηνές και στον χώρο όμως *και είναι ωραίο που αξιοποιείται το Αεροδρόμιο! Σε όλη την διάρκεια της βραδιάς επίσης οι φανταστικοί χαρακτήρες του εικαστικού Γιάννη Βαρελά, από την περφόρμανς Destroying Elvis (που παρουσιάστηκε στη Στέγη σε συνεργασία με την γκαλερί The Breeder) θα δίνουν το δικό τους παρών.

Α ναι ! Και ένας ειδικός χώρος με γευστικές προτάσεις θα λειτουργεί –καθώς οι ώρες είναι πολλές και η φεστιβαλική «κουζίνα» έχει αποκτήσει τα τελευταά χρόνια ενδιαφέρον.

Κids corner!

Σημειώστε και αυτό: Ότι από νωρίς το απόγευμα (από 18.00 έως τις 21.00) οι Athens Disco Kidz, εχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, με ηθοποιούς, παιδαγωγούς, DJs και θα υποδέχονται γονείς και παιδιά σε ένα κοινό stage με έμφαση στη δημιουργική διασκέδαση. Είσοδος δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών.

Δράση και δράσεις δηλαδή μοιρασμένα σε τέσσερα stages αλλά αλλά και σε όλο το χώρο. Το πρόγραμμα πάντως (που επιμελούνται το Six d.o.g.s και η Στέγη) θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις, την περιέργεια και τις αντοχές του καθενός. Η βραδιά άλλωστε τελειώνει με… breakfast ή brunch.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ADD Festival 2019, Σάββατο 25 Μαίου

Εισιτήρια: από €39.
Ώρες: 18.00 το απόγευμα – 10.00 το (επόμενο) πρωί.
Που: Αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Κεντρική Πύλη του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, στο ύψος του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας).
Πρόσβαση: με το Μετρό (σταθμός Αργυρούπολη). Από εκεί την μεταφορά σου αναλαμβάνει το The BEAT, official mobility partner του ADD. Βγες στο σταθμό Μετρό Αργυρούπολης, περπάτησε λίγα μέτρα στο ρεύμα προς Γλυφάδα και σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα σε περιμένουν τα οχήματα του ΒΕΑΤ για να σε μεταφέρουν δωρεάν. Το ίδιο και για την επιστροφή, όποτε κι αν είναι αυτή.
Parking: ελεύθερος χώρος στάθμευσης μέσα στο συγκρότημα του Ελληνικού, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του φεστιβάλ.
Φαγητό: θα υπάρχει dedicated χώρος φαγητού με μεγάλη γκάμα επιλογών καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
* Από τις 18.00 έως τις 21.00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα κάτοχο εισιτηρίου.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b