MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γνωρίζετε τί κάνει το ριγανέλαιο στον οργανισμό μας;

Ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις του ελαιου που προέρχεται από την άγρια ρίγανη στην υγεία μας;

Monopoli Team

Η άγρια, ελληνική ρίγανη είναι παγκοσμίως γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Είναι ένα βότανο πλούσιο σε ωφέλιμα συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α.

Το έλαιο που προέρχεται από αυτήν, έχει ισχυρές ιδιότητες στην αντιμετώπιση μικροβίων, μυκήτων, βακτηρίων και ιών πάσης φύσεως. Αυτό το οφείλει κυρίως σε δύο βασικά του συστατικά την Καρβακρόλη και την Θυμόλη. Εν συντομία αξίζει να αναφέρουμε ότι η καρβακρόλη καταπολεμά βακτήρια, όπως η Candida, σαλμονέλα, λιστέρια και σταφυλόκοκκος. Αντίστοιχα η θυμόλη αναστέλλει την δράση μυκήτων επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία και έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση.

Ποια είναι τα οφέλη του ριγανέλαιου στον οργανισμό μας;

Από τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το ριγανέλαιο συνιστάται στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ακμή, κακή αναπνοή και έντονη οσμή του ιδρώτα,  κατακλίσεις και έλκη, διαφόρων ειδών λοιμώξεις όπως της ουροδόχου κύστης, στόματος ή των αυτιών, τροφική δηλητηρίασης, κρυολογήματος και η γρίπης κ.ά.

Συμβάλει επίσης στον καθαρισμό του αίματος, στην υγεία του αναπνευστικού συστήματος και και στην εύρυθμη λειτουργία των στομαχικών διεργασιών. Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί πως οι εργαστηριακές έρευνες δείχνουν ότι οι μικροοργανισμοί τους οποίους καταπολεμά, το ριγανέλαιο δεν γίνονται ανθεκτικότεροι απέναντι στην χρήση του.

Διαβάστε περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του ριγανέλαιου αλλά και το πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο site του Κωνσταντίνου Χαραντινιώτη.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b