MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Τα κακορίζικα: Τα βρώμικα παραμύθια, στο Θέατρο 104

Μια παράσταση για ενήλικο κοινό, βασισμένη σε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, με κύρια θεματική τους τις κανιβαλικές σχέσεις εντός οικογένειας, και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση μεταξύ συντρόφων και γονέων-παιδιών.

Monopoli Team

Η αποκαθήλωση της εικόνας της οικογένειας, μέσα από τα παραμυθιακά μοτίβα, και ο τρόπος που οι οικογενειακοί δεσμοί επιδρούν στην εξέλιξη της ιστορίας των ηρώων.

Οι ιστορίες του Τρισκατάρατου-βασισμένες στον μύθο του Κυανοπώγωνα , όπου ο γαμπρός είναι μια διαβολική φιγούρα που αναγκάζει την εκάστοτε νύφη να καταναλώσει ανθρώπινο κρέας, αν θέλει να επιβιώσει, με ρίζες από την Ευρώπη, την Τουρκία, την Παλαιστίνη και τις Ινδίες, και την Ελλάδα.

Κι ακόμα, οι εκδοχές της ιστορία του Αστερνού και της Πούλιως – ή αλλιώς του Γιάννου και της Μάρως, Σοφίας και Κωνσταντίνου,των δύο αδελφών κ.λ.π.όπου οι γονείς καταδιώκουν τα παιδιά τους για να τα φάνε-σκοτώσουν. Ιδιαίτερα διαδεδομένο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τη Γερμανία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια, στον ελλαδικό χώρο θεωρείται από τα γνωστότερα παραδοσιακά παραμύθια.

Η παράσταση Βρώμικα Παραμύθια πήρε τη 2η θέση στα Scrats nights, του Bob Theatre Festival, το 2016, και συνέχισε ως ολοκληρωμένη παράσταση στο Θέατρο 104. Μετά από αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία, ακολούθησε δεύτερη συνεργασία, με καινούργια θεματική, πάντα βασισμένη σε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, τα Ακόμη πιο Βρώμικα Παραμύθια, τη σεζόν 2017-2018.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θάλεια Γρίβα
Σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα

Σκηνικά: Μαντώ Ψυχουντάκη
Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη, Ρένα Ρασούλη
Μουσική: Γιώργος Μιζήθρας, Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Χορογραφία: Γιάννα Μελλά

Παίζουν: Ηρώ Κισσανδράκη, Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Σαββίδης, Έλλή Σαρρή

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο : 8€, Ατέλειες: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26/01 έως 21/04/2019
Πληροφορίες: Προπώληση: Viva.gr, Και στο ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή: 21.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b