MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

The Factory του Mohammad Al Attar στη Στέγη

Ο σκηνοθέτης Omar Abusaada και ο συγγραφέας Mohammad Al Attar, μέσα από το “The Factory” που παρουσιάζουν από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, αποκαλύπτουν την κρυμμένη διάσταση του πολέμου στη Συρία, ερευνώντας μια πραγματική ιστορία.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Αν ο πόλεμος είναι ένα εργοστάσιο, τι παράγει; Αίμα; Καταστροφή; Ή μήπως πλούτο και εξουσία; Η άλλη πλευρά του πολέμου στη Συρία και το βρόμικο παιχνίδι πλουτισμού που βάφεται με αίμα, μέσα από την αιχμηρή ματιά δύο σημαντικών δημιουργών από τη Συρία.

Το 2010, παραμονές της Αραβικής Άνοιξης, στα βόρεια σύνορα της χώρας εγκαινιάζεται ένα εργοστάσιο τσιμέντου, γαλλικών συμφερόντων, που αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα. Το ξέσπασμα της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ και η κορύφωσή της σε αιματηρή σύγκρουση θα ορίσει δραματικά το μέλλον της Συρίας· αλλά η επιχείρηση θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με κάθε κόστος…

TheFactory sgtAnt Palmer E 50 1200x800

Οι δύο Σύριοι δημιουργοί, ο σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσαάντα και ο συγγραφέας Μοχάμαντ Αλ Άταρ, – που συνεχίζουν να μεταφέρουν με ποιητικούς όρους την κατάσταση απόλυτης διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει η Συρία– επανέρχονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με μια αφήγηση από το επίκεντρο των συρράξεων.

 

Ηθοποιοί από τη Δαμασκό ανεβαίνουν στη σκηνή και αναμεταδίδουν το χρονικό του σκοτεινού επιχειρηματικού παιχνιδιού, με φόντο μια διαλυμένη χώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Mohammad Al Attar
Σκηνοθεσία: Omar Abusaada

Σκηνικά: Bissane Al Charif
Κοστούμια: Bissane Al Charif
Φωτισμοί: Denise Potiatz

Παίζουν: Lina Murad, Ramzi Choukair, Saed Al Ghefari, Mustafa Kur, Saleh Katbeh (μουσικός)

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 7, 15€ Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12€ Παρέα 10+ άτομα: 11€ Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ ΑμεΑ, Ανεργίας: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 7, 10€
Πληροφορίες: Γραμμή εισιτηρίων, τηλ.: 210 9005800 | Φίλοι της Στέγης, τηλ.: 2130178200 | Εκδοτήριο: Συγγρού 107 | Εμπορικό κέντρο Golden Hall | Καταστήματα Γερμανός | Καταστήματα COSMOTE | Κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (αγορά εισιτηρίων μόνο με μετρητά)
Παραστάσεις: 8 - 11 Νοεμβρίου 2018 / 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Amer Okdeh
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b