MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης

Η κωμική όπερα-καμπαρέ, σε κείμενο και μουσική του συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη, παρουσιάζεται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη. Στους στίχους και τα τραγούδια του έργου, που βασίζεται στον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, γίνονται αναγωγές σε επίκαιρα κοινωνικοπολιτικά θέματα, […]

Η αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η κωμική όπερα-καμπαρέ, σε κείμενο και μουσική του συνθέτη Μηνά Ι. Αλεξιάδη, παρουσιάζεται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.
Στους στίχους και τα τραγούδια του έργου, που βασίζεται στον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, γίνονται αναγωγές σε επίκαιρα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως οι περαιτέρω συναινετικές ευρωπαϊκές προοπτικές, οι νέες χώρες της σύγχρονης ευρωπαϊκής διεύρυνσης, οι κοινές οικολογικές ανησυχίες, οι διαχρονικές σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής αλλά και η θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό καλειδοσκόπιο.
Τα τραγούδια από tangos και latin έως ελληνικά ethnic και λαϊκότροπα ερμηνεύονται από πέντε performers.
Οι θεατές έχουν πάντα τη δυνατότητα να δειπνήσουν στο διάλειμμα της παράστασης, μια και το ατμοσφαιρικό βαγόνι του Orient Express, που στεγάζει τη Μουσική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ, είναι ένα προσεγμένο Wagon- Restaurant.
Κοστούμια: Νατάσσα Ζούκα, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ», Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Τηλ: 2105298922 / 6937604988, Τρενοθέατρο: Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη, Τηλ/fax: 2109243609

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη


Παίζουν: Θανάσης Βλαβιανός, Τίνα Γιωτοπούλου, Ανδρέας Σταματόπουλος, Ανδρέας Στεργίου, Ευαγγελία Τσιάρα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b