MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ορέστης

Στο πλαίσιο του «Έτους Γιάννη Ρίτσου – 100 χρόνια από τη γέννησή του», η νεοσύστατη θεατρική εταιρεία «επωδός» παρουσιάζει από τις 23 Φεβρουαρίου ένα από τα κορυφαία έργα του σπουδαίου ποιητή, με σκοπό τη δημιουργία μιας λυρικής παράστασης με έντονα εικαστικά και μουσικά στοιχεία. Το έργο αναφέρεται στην επιστροφή του γιου του Αγαμέμνονα στο Αργος, […]

Ορέστης - Monopoli.gr
Monopoli Team

Στο πλαίσιο του «Έτους Γιάννη Ρίτσου – 100 χρόνια από τη γέννησή του», η νεοσύστατη θεατρική εταιρεία «επωδός» παρουσιάζει από τις 23 Φεβρουαρίου ένα από τα κορυφαία έργα του σπουδαίου ποιητή, με σκοπό τη δημιουργία μιας λυρικής παράστασης με έντονα εικαστικά και μουσικά στοιχεία.
Το έργο αναφέρεται στην επιστροφή του γιου του Αγαμέμνονα στο Αργος, προκειμένου να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατερά του, να σκοτώσει δηλαδή τη μητέρα του και τον εραστή της. Ο ποιητής ανατρέπει τον μύθο και παρουσιάζει έναν Ορέστη διαφορετικό από αυτόν των μεγάλων Τραγικών, ολοκληρωτικά αντίθετο με τις απόψεις της αδελφής του Ηλέκτρας που ζει για την εκπλήρωση της τιμωρίας, πάντα όμως με συνοδοιπόρο και συνεργό τον επιστήθιο φίλο του Πυλάδη, διόλου εκδικητικό και εναντίον των δολοφονικών αντιποίνων.
Στο πλαίσιο της παράστασης θα παιχτούν αποσπάσματα από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, καθώς και αποσπάσματα από το έργο Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα της M.Yourcenar, τα οποία ερμηνεύονται στα αρχαία ελληνικά. Μουσική: Γεράσιμος Τριανταφύλλου, Σκηνικά- Κοστούμια: Κική Μήλιου, Χορογραφία: Pierre Tavernie, Φωτισμοί: Διονύσης Λάζαρης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου, Βασίλης Κονταξής


Παίζουν: Βασίλης Κονταξής, Βασιλική Κυπραίου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Σταύρος Παργινός

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b