MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ζαν Ντ΄ Αρκ

Τη ζωή της Ζαν Ντ΄ Αρκ έχει σαν θέμα του το ροκ ορατόριο του Βελισάριο Capocci, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και για μία μόνο ημέρα, την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Εβελίνα Παπούλια ενσαρκώνει τη γυναίκα- θρύλο, Ζαν Ντ΄ Αρκ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης βρίσκεται στο διπλό ρόλο του […]

Ζαν Ντ΄ Αρκ - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τη ζωή της Ζαν Ντ΄ Αρκ έχει σαν θέμα του το ροκ ορατόριο του Βελισάριο Capocci, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και για μία μόνο ημέρα, την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Εβελίνα Παπούλια ενσαρκώνει τη γυναίκα- θρύλο, Ζαν Ντ΄ Αρκ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης βρίσκεται στο διπλό ρόλο του αφηγητή και του βασιλιά.

Σε ρυθμούς ροκ και κλίμα «gothic», η παράσταση ακολουθεί τα βήματα της ηρωίδας της Γαλλίας, η οποία, με οδηγό την πίστη, απαρνιέται την ηρεμία της απλής ζωής και παλεύει με τα δικά της μέσα για να διώξει τον κατακτητή. Η Ιωάννα της Λορένης θα καεί στην πυρά για να αγιοποιηθεί όμως στα σύγχρονα χρόνια και να ανακηρυχθεί Αγία της Καθολικής Εκκλησίας, προστάτιδα της Γαλλίας. Αυτή η γυναίκα, το κορίτσι – μύθος, πρότυπο για τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της και σύμβολο μαχητικότητας, θα εμπνεύσει τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους δημιουργούς διαχρονικά. Η παράσταση ακολουθεί το δρόμο της ηρωίδας και μεταφέρει το μήνυμά της στην εποχή μας, μέσα από ρυθμούς ροκ και με την μπάντα επί σκηνής.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Τσακίρης, την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Αντώνης Μιτζέλος και τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα. Στην παράσταση, συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Νίκος Σκαλκώτας» με Μαέστρο τον Γιώργο Παζαΐτη, επταμελής ορχήστρα και σε ρόλους Δικαστών και Αγγέλων καλλιτέχνες με προβλήματα όρασης, οι οποίοι με την παρουσία τους δίνουν το δικό τους «ταιριαστό με το έργο» μήνυμα ζωής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βελισάριο Capocci
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης


Παίζουν: Εβελίνα Παπούλια, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κώστας Ζαχαράκης, Αγγελική Καθάριου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Χρήστος Καρνάβας, Λουκία Κυριαζή, Μπάμπης Κουτσοπέτρος, Ευθύμης Λιατός, Νίκος Αλεξίου, Όλγα Νικολαΐδου, Αντώνης Αντωνάκος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b