MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι: Τα σημαντικά μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα

Κάθε καλοκαίρι η μουσική ταξιδεύει μαζί μας: από νησιά και παραθαλάσσιους προορισμούς, μέχρι βουνά και απόμακρα χωριά μεταμορφώνοντας κάθε δασάκι, ξέφωτο σε μουσική σκηνή! Όπου και εάν βρίσκεστε μη χάσετε την ευκαιρία να συναντήσετε αγαπημένους καλλιτέχνες!

Eυη Πάνου

River Party 2018: Reborn στο Νεστόριο Καστοριάς

Φέτος το River Party συμπληρώνει τα 40 του χρόνια και ξαναγεννιέται σε μια επετειακή παραγωγή με τίτλο «Reborn» με διάρκεια από τις 1 έως τις 5 Αυγούστου 2018. Shows, εκπλήξεις, Dj’s, νέοι καλλιτέχνες, συγκροτήματα, αλλά και δημοφιλή ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής συνοδεύουν το φετινό εορταστικό πρόγραμμα και τις συναρπαστικές ανανεωτικές αλλαγές που θα παρουσιαστούν στον ειδυλλιακό χώρο του River Party δίπλα στα νερά του Αλιάκμονα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τον απαραίτητο κατασκηνωτικό εξοπλισμό (αν είστε πρωτάρης, δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε), γιατί δεν νοείται River Party χωρίς την εμπειρία του camping δίπλα στο ποτάμι.

river party

Ziria Music Festival στην ορεινή Κορινθία

Για 10η χρονιά, από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου το μουσικό αυτό φεστιβάλ μάς καλεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, στην ορεινή Κορινθία, για ένα τριήμερο γεμάτο μουσικές, βόλτες και δραστηριότητες στη φύση, ελευθερο camping κλπ. Το line up της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει 22 ξεχωριστές μπάντες από διάφορα είδη της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής και 10 djs και παραγωγούς. Όπως πάντα, η είσοδος στα live η κατασκήνωση και όλες οι οργανωμένες δραστηριότητες είναι δωρεάν! 

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων επιστρέφει για 14η χρονιά στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν από τις 12 έως και τις 18 Αυγούστου, αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννου Μαργαζιώτη.

festival surou 

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Από 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2018 σε όλο το νησί, από την πόλη της Χίου μέχρι τους Ολύμπους και το Πυργί, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά αλλά και σύνθετες μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ενώ το φεστιβάλ θα τιμήσουν και φέτος με την παρουσία τους καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους ο Χιώτης στην καταγωγή και πολυβραβευμένος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικά «ταξίδια» στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, συναυλίες μουσικής δωματίου με ευρύ ρεπερτόριο, αλλά και την «Όπερα της Μαστίχας», το νέο έργο του Λευτέρη Βενιάδη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, καλλιτεχνικού διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

7o Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

Από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου 2018, το νησί της Σύρου θα ζήσει στους ρυθμούς των ακορντεονιστών κι άλλων μουσικών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη μουσική εμπειρία: το “πάντρεμα” δύο μουσικών ειδών από δύο διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, τη Θράκη και τη Νότια Ιταλία.

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια

 

Για 3η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, θα διεξαχθεί από τις 18 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου 2018, στην καρδιά των Κυκλάδων, στην Οικία Μιχαηλίδου. Μια σειρά έξι συναυλιών με δεκατρείς ερμηνευτές καλεσμένους από όλο τον κόσμο για το φετινό καλοκαίρι, εν είδει εναλλακτικής γεύσης πολιτισμού για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες που αναζητούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές.

festival mousikhs3

Loutraki Festival 2018

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Loutraki Festival συνεχίζει δυναμικά, από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα πλέον του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, η Ορχήστρα Δωματίου του Φεστιβάλ, τραγουδοποιοί, μουσικοί και ηθοποιοί από την περιφέρεια του Δήμου, συμμετέχουν και συνδιαλέγονται δημιουργικά με επώνυμους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση. Συναυλίες, Σεμινάρια, Θεατρικές Παραστάσεις, το καθιερωμένο Blues Festival και το Beach Party καθιστούν το πρόγραμμα ελκυστικό για όλους και το Δήμο, καλλιτεχνικό και τουριστικό προορισμό και για το φετινό καλοκαίρι.

Street Mode Festival 2018 στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας επιστρέφει για 10η επετειακή χρονιά, στην πιο ολοκληρωμένη μορφή του, με πάνω από 100 συναυλίες και όλες τις δράσεις της street κουλτούρας, συνιστώντας την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία της χρονιάς, από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018. Μπες σε Street Mode και απόλαυσε ζωντανές εμφανίσεις από τα σπουδαιότερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, DJ sets, shows και διαγωνισμούς graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning, skateboarding, longboarding, μουσικούς διαγωνισμούς και πολλά ακόμη.

8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford, επιστρέφει στο καθιερωμένο, θερινό του ραντεβού, με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων, από τη 1 έως τις 6 Αυγούστου 2018. Το μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πρόγραμμα μοναδικών συναυλιών κλασικής μουσικής με σπουδαίες ερμηνείες έργων των Mozart, Beethoven, Faure, Debussy, Schumann, Liszt και σολίστ διεθνούς βεληνεκούς.

festival mousikhs 

Skyros Summer Fest 2018

Το μαγευτικό νησί της Σκύρου φιλοξενεί για πρώτη φορά το SKYROS Summer Fest στις 27 και 28 Ιουλίου 2018, καλώντας μας να ακούσουμε μουσική βγαλμένη από τα συναυλιακά μας καλοκαίρια αλλά και να να εξερευνήσουμε ένα νησί – “κρυμμένο θησαυρό” και την άγρια ομορφιά του. Σχεδόν μιάμιση ώρα με το καραβάκι από την Κύμη, αλλά τοποθετημένη στρατηγικά στο κέντρο του Αιγαίου, η Σκύρος είναι το νησί των εκπλήξεων. Η μουσική ξεκινάει από το λιμάνι, με την καφετέρια στην πλαγιά να παίζει στη διαπασών “Στάνλεϋ Κιούμπρικ: A Space Odyssey” για την υποδοχή του πλοίου και συνεχίζεται με τους χορούς στην πλατεία της “κρυμμένης” Χώρας. Το Skyros Summer Fest, έρχεται να πάρει την σκυτάλη και να μας μεταφέρει στη σκηνή του που ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στον χώρο “CookNara”στην παραλία της Κυρά-Παναγιάς.

Anemi Festival στη Φολέγανδρο

Η αγαπημένη Φολέγανδρος, το νησί των αντιθέσεων, της άγριας ομορφιάς αλλά και των γραφικών τοπίων, συμπυκνώνει μέσα σε μόλις 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης το ελληνικό καλοκαίρι. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το ANEMI FESTIVAL πραγματοποιείται στη Χώρα του νησιού και στο λιμάνι του Καραβοστάση, φέρνοντας μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και στήνοντας μια τριήμερη γιορτή από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου 2018.

festival mousikhs4

ΛελέΚιος Φιέστα στο Ναύπλιο

Η ΛελέΚιος Φιέστα επιστρέφει στις 4 και 5 Αυγούστου 2018. Το μοναδικό μουσικό φεστιβάλ της περιοχής μας που άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου «Πελαργός» στην Νέα Κίο τον Αύγουστο του 2016, είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πάντοτε με γνώμονα την επιθυμία μας να προσφέρουμε μια υπέροχη φεστιβαλική εμπειρία στους τομείς της διοργάνωσης και της παραγωγής προσπαθούμε ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε και ένα μοναδικό από άποψη ποιότητας αλλά και ποικιλίας line up. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο «Πελαργός» στο 4ο χλμ. της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου, ενώ φέτος θα περιλαμβάνει και παράλληλη εικαστική έκθεση μίας ομάδας καλλιτεχνών και χειροτεχνών από την περιοχή της Αργολίδας. Κεραμικά, γλυπτά καθώς και έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες πλημμυρίζουν την είσοδο του φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Τήνου 2018

Το Φεστιβάλ Τήνου, που κλείνει φέτος 17 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, επιστρέφει πιστό στο ραντεβού του, από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά και πολλά άλλα δρώμενα. Στόχος του φεστιβάλ Τήνου για ακόμα μια χρονιά είναι να καταστεί πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες και να συμβάλει στην ανθρώπινη έκφραση με τα εργαλεία του πολιτισμού.

festival mousikhs5

7ο Jazz in July Festival στον Βάμο Χανίων

Το Jazz in July Festival είναι μια πρωτοβουλία της Vamos Art and Thought, το οποίο φιλοξενείται κάθε Ιούλιο. Έτσι και φέτος, από τις 4 έως τις 20 Ιουλίου 2018, το ραντεβού ανανεώνεται για άλλο ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική στην Κρήτη, με 8 διαφορετικές συναυλίες. Ο Βάμος Χανίων εδραιώνεται ως ο απόλυτος jazz προορισμός, καθώς το φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. 

17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 στον Υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως φιλοξενούνται συναυλίες χορωδιακών σχημάτων με βυζαντινή και εκκλησιαστική μουσική.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b