MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Σούμαν της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το κοινωνικό έργο «Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου, από την 1η Φεβρουαρίου 2018, Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων ελλήνων συγγραφέων στη Νέα Σκηνή-Νίκος Κούρκουλος, κάτω από την ομπρέλα της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα». Τα έργα παρουσιάζονται από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο 2016 (ένα έργο ανά μήνα), ως αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης διαδικασίας προετοιμασίας, μετά από περίπου 25 ημέρες πρόβας για το καθένα. Το σκηνικό αποτέλεσμα είναι συνεπώς μια παράσταση «εν εξελίξει», που έχει κύριο στόχο να συστήσει στο κοινό τα έργα και τους συγγραφείς.

b 21159 or img 4191

Ο «Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου, αντλεί την έμπνευσή του από τη ζωή του μεγάλου γερμανού συνθέτη και ισορροπεί ανάμεσα σε δύο χώρους και δύο εποχές: την Ευρώπη του 19ο αιώνα και την Αθήνα του 21ου. Με πολύ ιδιαίτερη γλώσσα, που ενίοτε αναπτύσσεται με ομοιοκατάληκτους στίχους, η συγγραφέας συνδυάζει τις δύο φαινομενικά ασύμβατες ιστορικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες για να τις συνδέσει με μια λύση-έκπληξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Καψούρου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Αγγελική Αθανασιάδου
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Χορογραφία: Βιβή Μαρίνου

Παίζουν: Γιάννης Ασκάρογλου, Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Ελεάνα Καυκαλά, Δήμητρα Λαρετζάκη, Δήμητρα Μητροπούλου, Πέρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου

Τιμές Εισιτηρίων: Παρασκευή 13€ (Γενική Είσοδος) Σάββατο & Κυριακή 17€ (Γενική Είσοδος) Φοιτητικό/Νεανικό/Ανω 65 Τετάρτη/Πέμπτη: 10€ Παρασκευή: 13€ Σάββατο/Κυριακή: 13€ Πολύτεκνοι 10 € όλες τις ημέρες
Διάρκεια Παραστάσεων: από 1/2 έως 18/3
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Οικονομίδη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b