MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μόνος κόσμος της Emily Dickinson στο Χώρο Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι

Η παράσταση «Μόνος κόσμος» της Emily Dickinson θα συνεχίσει τις παραστάσεις της, από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στο Χώρο Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μια γυναίκα συνδέεται με την ποίηση μέσα στο χρόνο και αφήνεται στην δική της ψυχική απομόνωση, στο μοναδικό καταφύγιο, στον μόνο κόσμο που θέλει. Το τότε και το σήμερα, το εδώ και το πάντα, βρίσκονται σε επικοινωνία και σύνδεση με την ζωή της ποιήτριας Emily Dickinson. Στην παράσταση βλέπουμε μέσα από επιστολές, ποιήματα και αναφορές, μία ταύτιση με την ζωή της σήμερα.

MONOS KOSMOS 2

Η Αμερικανίδα ποιήτρια έγινε οικουμενική δίχως να ξεμυτίσει από το δωμάτιό της στην μικρή πόλη του Amherst. Το πρώτο γνωστό ποίημά της χρονολογείται το 1850, στα είκοσί της. Απέκτησε φήμη, δίχως ποτέ να εκδώσει βιβλίο όσο ζούσε. Επηρέασε δραστικά την αμερικανική ποίηση του 20ού αιώνα και έγινε μία από τις σημαντικότερες πένες της Αμερικής.

monos kosmos2

Το κείμενο του έργου αποτελεί σύνθεση από διάφορες εκδόσεις που αφορούν στην Emily Dickinson: «The Belle Of Amherst» του William Luce, «Επειδή Δεν Άντεχα Να Ζήσω Φωναχτά» σε μετάφραση των Λιάνας Σακελλίου, Αρτέμιδος Γρίβα και Φρόσως Μαντά (Εκδόσεις Gutenberg), «Έλα Στον Κήπο Μου» σε μετάφραση του Κώστα Λάνταβου (Εκδόσεις Αρμός), «Το μέγα ύδωρ» σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη (Εκδόσεις Άγρα), αλλά και νέων ανέκδοτων μεταφράσεων του Παναγιώτη Ντουτσούλη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Emily Dickinson
Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης

Μουσική: Violet Louise
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Παίζουν: Χριστίνα Τασκασαπίδου

Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, Μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων): 5€, Ατέλειες δεκτές
Διάρκεια Παραστάσεων: 3/11 έως 30/1
Σενάριο: Δημήτρης Ζαχαράτος
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103210179 & 6977464171 (καθημερινά από τις 12.00 έως τις 20.00)
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21.30
Βοηθός Σκηνοθετη: Φωτεινή Τεντολούρη
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b