Κοτόπουλο σε σάλτσα καρυδιού και ΒITAM με έλαιο καρυδιού
Τα καρύδια πρωταγωνιστούν σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας και το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού συμπληρώνει και αναδεικνύει την ιδιαίτερη γεύση του πιάτου.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/k2_items_cache_bdacfb76d049f25424864575efc37f42_XL.jpg)
Monopoli Team
02.11.2017
H μαγειρική διαδικασία είναι απλή, το φαγητό μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και ο ζωμός του κοτόπουλου μπορεί να φυλαχτεί στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Κοτόπουλο σε σάλτσα καρυδιού και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
Μερίδες: 6-8
Χρόνος: 40΄
![KOTOPOULO_VITAM_ELAIO_KARYDIOU_1](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/images_Monopoli8_kot1.jpg)
Υλικά
- Ενα κοτόπουλο κομμένο σε κομάτια (1,5-2 κ.)
- 5 φρέσκιες καυτερές πιπεριές
- 2 κ. σούπας ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
- 120γρ. Καρύδια
- 120γρ. Φυστίκια
- 2 φέτες ψωμιού χωρίς την κόρα
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
- 2 χοντρές φέτες φρέσκο τζίντζερ
- ½ κ. γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. κανέλα
- Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Μαιντανό και σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τον ζωμό.
- Περνάμε τις πιπεριές πάνω από φωτιά γκαζιού.
![PIPERIA](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/images_Monopoli8_PIPERIA.jpg)
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού και σωτάρουμε τα καρύδια, τα φυστίκια και τις φέτες ψωμιού για 5΄.
- Τα ρίχνουμε όλα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια από τον ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ.
![tigani](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/images_Monopoli8_tigani.jpg)
- Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές με τις νέες γεύσεις του ΒΙΤΑΜ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet
Πώς η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς
Συνδύασε το σορτς σου με 5 cool κομμάτια και κλέψε τις εντυπώσεις
3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
Θάνος Μπίρκος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη, πρέπει να μιλάει» (vid)
Μίμης Πλέσσας – Τα κινηματογραφικά: Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Βάλαρη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς
Η Melodrakma Universal μάς προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κούβα
ΜΚΤ: Το Cycladic Young Patrons Summer Weekend έγινε 10 χρονών και το γιόρτασε στην Αντίπαρο
18ο Φεστιβάλ Οίτης: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις μουσικές και τις εικόνες της Μεσογείου ξεκινά
Οι Γιαγκίνηδες μας ξεσηκώνουν με νέο medley στην καρδιά του καλοκαιριού