MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεπτέμβρης oλοζώντανος: 13 live προτάσεις

Εδώ είμαστε: Με τον Σεπτέμβρη των καλών προθέσεων, των ανοιχτών και κλειστών του ραντεβού, της πρώτης γεύσης συναυλιακής κίνησης της σεζόν. Και με μερικά χρωστούμενα από το καλοκαίρι. Εξηγώ αμέσως.

Michael Kiwanuka
author-image Μαρία Μαρκουλή

1) Ο Michael Kiwanuka που ήταν να έρθει στο φεστιβάλ το Release με Jamiroquai μαζί, αλλά ο Jamiro αρρώστησε και το λάιβ ακυρώθηκε, έρχεται τώρα με φουλ πρόγραμμα δικό του σαν ένας από τους πιο εκλεκτους της φολκ-σόουλ σκηνής που είναι, αστέρι της νέας Βρετανικής τραγουδοποιίας και εμφανίζεται στο Gazi Music Club 30/9 (και μια μέρα πριν, στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αν έχει κάποια σημασία αυτό.

Μέχρι τότε, το τέλος του μήνα όμως, πολλά και καλά έχει η ατζέντα. Όπως:

The Black Angels

2) Τhe Black Angels. Και ναι, οι Τεξανοί επιστρέφουν. Σπουδαίοι παίκτες στα ψυχεδελικά χωράφια του ροκ, με εκτόπισμα στη σκηνή καταφθάνουν για λάιβ στα μέρη μας, κλεισμένο ραντεβού στο Piraeus Academy 7/9. Με άλλα λόγια, εγγυημένες ροκ συγκινήσεις.

nicholas jaar

3) Ο Nickolas Jaar επιστρέφει με όλη την ηλεκτρονική γοητεία του και τις ευρηματικές συνθέσεις του στους συνδυασμούς των ήχων. Από τους πιο βασικούς παίκτες της σύγχρονης μουσικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, ο Αμερικανο-Χιλιανός δίνει σήμα στις 23/9 από την Ιερά Οδό. Και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί.

tom odell

4) Αυτό τώρα: Ο Tom Odell, ο νέος που είναι ωραίος, με δυναμικές μπαλάντες και μεστές συνθέσεις στον indie pop χώρο, που έχει ακούσει πολύ Elton John, Bob Dylan και Jeff Buckley, που έχει ξεχωρίσει και στα 26 του έχει όνομα και λάμψη και εκείνο το ‘another love’ που αρέσει πολύ στον κόσμο. Αυτός ο νέος, θα είναι στις 20 /9 στην Τεχνόπολη.

alki1

5) Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατευθύνεται με τη «Μικρή Βαλίτσα» στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, την Πέμπτη 7/9. Σταθερά στις «αποσκευές» του, η αμεσότητα των τραγουδιών, η έμφαση στη μουσικότητα και στο μοίρασμα της τέχνης του με το κοινό.

aggelakas pavlidis
6) Ένα διπλό δυνατό: Αγγελάκας- Παυλίδης. Μαζί στην ίδια σκηνή θα «δέσουν» σπουδαίες πορείες, γενναία τραγούδια, σχέσεις καρδιάς και διάρκειας με το κοινό . Στις 15 του μήνα συναντιώνται στην Τεχνόπολη. Το λες-συνάντηση κορυφής.

The Big Nose Attack

7) Διπλό και αυτό: Δυο σχήματα της ελληνικής σκηνής που κινούνται στο ευρύ φάσμα του ροκ (fuzz rock /blues rock/ σαρωτικά riffs και θορυβώδεις απολαύσεις). Είναι οι δυο The Noise Figures και οι άλλοι δυο οι The Big Nose Attack. Διπλό ραντεβούμε προβλέψεις να τζαμάρουν μαζί, εκεί στο Gagarin της Λιοσίων στις 28/9.

Slowdive

8) Επειδή ζούμε (και αρκετοί απολαμβάνουμε) την επιστροφή των 90ς, ιδού και κάποιοι που δεν το έβαλαν κάτω, το αντίθετο, συνεχίζουν με εκείνο το ονειρικό/ζαλιστικό/ εκστατικό-ηλεκτρικό ροκ τους. Για τους Βρετανούς Slowdive ο λόγος, που θα είναι στο Fuzz στις 9 του μήνα.

Penny Baltatzi IMG 3656 mini

9) Στον Κήπο του Μεγάρου στο μεταξύ, ξεχωρίζω ωραία λάιβ με τζαζ χρώματα. Από τη μία ο χώρος (ο Κήπος), από την άλλη τα σχήματα που εμφανίζονται, δείχνει όλο αυτό να έχει ενδιαφέρον. Σημειώνω – Πέννυ Μπαλτατζή στο «I’m In Heaven» με τζαζ και τραγούδια από μιούζικαλ στις 6/6, Manouchedrome Trio featuring Αlexis Stenakis με σουίνγκ, βαλς, μπολέρο, 30ς, gypsy jazz στις 8/9 και Dimitris Kalantzis Quintet :Mano’s Jazz – Ένα τζαζ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Κήπος ανθισμένος.

romantzo 2017 b

10) Και ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε όλα τ’ αλλα, η νέα ελληνική ψυχεδελική μουσική σηκώνει κύματα εδώ και καιρό. Να το δούμε λοιπόν με την ευκαιρία του διήμερου στο Ρομάντσο: Alien Mustangs, The Rattler Proxy, The Bonnie Nettles, Το Κορίτσι Κοιμάται στις 8/9 και Prins Obi and the Dream Warriors, Holy Monitor, Jack Heart, Monochromatic Visions 9/9. Λίγη ψυχεδέλεια δεν έβλαψε κανέναν, το ροκ άλλωστε της χρωστάει πολλά. Και να τα λέμε αυτά.

STEVE HARLEY 01

11) Σε έναν πιο «για θυμήσου» τόνο, το Ηρώδειο έχει Classic Rock θέμα με την Φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και special guest, τον Steve Harley των Cockney Rebel. Ξέρω ότι συγκίνησα κάποιους. 22/9.

 live beatles

12) Στον ίδιο κλάσικ τόνο με την προσθήκη εκείνου του αδιαπραγμάτευτου «σαν τους Beatles κανείς» ρίχνω στο τραπέζι και αφιέρωμα: Help! A Beatles Tribute, στο Κύτταρο, 30/9.

 Marina Satti

13) Αλλά και κάτω στο Φάληρο, στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος  οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν στο πρόγραμμα λάιβ για πολλά και διαφορετικά γούστα. Όπως αυτά εδώ στη σειρά Parklife: Ross Daly Quintet και Martha Mavroidi Trio (στις 16/9) Μαρίνας Σάττι με τις Fonέs (23/9) και της Ευανθίας Ρεμπόυτσικα με τον Γιώργο Περρή (24/9). Όμορφα στο Ξέφωτο.

Και ποιος είπε ότι το καλοκαίρι τέλειωσε;

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b