MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ziria Music Festival: 20 λόγοι για ν’ ανηφορίσουμε στο βουνό

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα του μουσικού φεστιβάλ που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας στην ορεινή Κορινθία δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να περάσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στα ανέβουν στα 1550 μ. υψόμετρο!

Monopoli Team

Για όλους τους άλλους, την απάντηση στην ερώτηση “Πες μου έναν καλό λόγο για να πάω φέτος στο Ziria Music Festival” αναλαμβάνουν να δώσoυν κάποιοι από τους καλλιτέχνες που που θα βρεθούν στο φεστιβάλ από την Πέμπτη 24 έως το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Sleepin Pillow

 sleepin pillow

“Πάμε Ziria Festival γιατι ειναι φοβερό συναίσθημα να βρισκεσαι στα 1550 μέτρα και να ξέρεις οτι σε λίγο καιρό, τα χώματα που πατάς θα βρίσκονται κατω απο το χιόνι!”

Sleepin Pillow είναι ένα 6μελές γκρουπ που δημιουργήθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική φιλοσοφία τους βασίζεται στη συγκέντρωση σύγχρονου ψυχεδελικού ήχου μαζί με ελληνική και ανατολική παραδοσιακή μουσική και αγγλικούς στίχους. To συγκρότημα εμφανίζεται στο φεστιβάλ το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 23.00.

Nicolas Gale

Nicolas Gale

“Πέρα από όλους τους καλούς λόγους που υπάρχουν, και είναι πολλοί από όποια πλευρά και αν εξεταστεί, ο καλύτερος για εμένα -πάντα στα πλαίσια της λογικής- είναι οτι δεν υπάρχει καλός λόγος για να ΜΗΝ ανέβει κάποιος στο Ziria Music Festival.”

Με ένα σπουδαίο βιογραφικό πάνω στην μουσική παιδεία και με πολλές εμφανίσεις στο βιογραφικό του ο Nicolas Gale έρχεται για να γεμίσει τον χώρο με τους ηλεκτρονικούς του ήχους την Πέμπτη 24 Αυγούστου γύρω στα μεσάνυχτα.

Holy Monitor

Holy Monitor 1

“Ενας καλός λόγος να ανέβει κάποιος στο Ζiria Music Festival είναι για να παρακολουθήσει πληθώρα πολύ καλής μουσικής σε ενα πραγματικά ξεχωριστό μέρος”.

Οι Holy Monitor είναι μια μουσική κολλεκτίβα από την Αθήνα. Μέσα στο 2015 κυκλοφόρησαν δύο EPs που προκάλεσαν αίσθηση στο μουσικό διαδικτυακό τύπο λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από διεθνή μουσικά sites και blogs. Το “Golden Light” του Ιανουαρίου και το “Aeolus” του Σεπτεμβρίου απέδειξαν ότι οι Holy Monitor είναι μια μπάντα που μπορεί να αφήσει το στίγμα της στη νεο-ψυχεδελική σκηνή. Το συγκρότημα εμφανίζεται το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.00.

Ορέστης Τσικούρης

group bench hd9izKhJgEZiMxRAShsyIyug2 b 1

“Ελάτε στο Ziria Music Festival ώστε να αποκτήστε το φοβερό κουσούρι του να μην μπορείτε να το χάσετε ποτέ ξανά!”

Ο Ορέστης Τσικούρης, η φωνή και φυσαρμόνικα – και όχι μόνο – των The Jumpin’ Bones, είναι ο άνθρωπος που εν πολλοίς οργάνωσε το φετινό jam, είναι δηλαδη ο “καλλιτεχνικός διευθυντής” του φετινού Blues Jam και εμφανίζεται την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 14.00.

Θραξ Πανκc

pic

 

“Γιατί θα ακούσουμε μουσικάρες σε ένα καταπληκτικό μέρος”.

Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες και Νταούλια. Εμφανίζονται την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 19:00 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 00:30.

Bump Trio

Bump trio 1

“Φοβερή ενέργεια του βουνού, πολύ μουσική, πολλοί μουσικοί, πολλά και καταπληκτικά δώρα μέσα από την κλήρωση που θα γίνει, δωρεάν διαμονή και λάιβ και το πιο σημαντικό, μια εμπειρία που θα θες να ξαναζήσεις σίγουρα.”

Οι Bump trio είναι από τα πλέον ανερχόμενα τζαζ σχήματα της Αθήνας. Mέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο μέσα από τη δισκογραφία του όσο και με τις live εμφανίσεις τους, που αισίως τους άνοιξαν το δρόμο και για το εξωτερικό. Αμέσως λοιπόν μετά την εμφάνιση τους σε jazz φεστιβάλ στη Νορβηγία ανεβαίνουν στη Ζήρεια το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 15.00.

Void Droid

promo photo 2

“Το Ziria festival είναι ένα πολύ αξιόλογο και δυναμικό φεστιβάλ και πόλος έλξης πολλών μουσικόφιλων. Mπορούμε να σας βρούμε πολλούς λόγους για να ανεβείτε και εσείς. Αλλά ας αρκεστούμε στην ποιότητα της μουσικής και στην απόλαυση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου.”

Με εξαιρετικά τραγούδια στο ενεργητικό τους με το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2016, καθώς και φημισμένα live, οι Void Droid από την Πάτρα εμφανίζονται την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 20.00.

Balothizer

 18156926 1284115378291145 1341926886256603360 n

 

“Για ένα χίπικο όνειρο για λίγο ροκ μέσα στα δάση”.

Ελληνοβρετανικό συγκρότημα που έχει και το “όνομα”, έχει και τη χάρη και θα εμφανιστεί το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 00:30.

SUPERSAN

VGA 2685

“1.500 μέτρα πιο κοντά στα αστέρια! Έλα να το νιώσουμε παρέα!”

Οι SUPERSAN είναι ένα δίδυμο Αθηναίων παραγωγών με διαφορετική μουσική παιδεία, των Panama Cardoon (Carnibal) και Mister Kentro (Balkan Riddims), που συνδυάζει την τροπική κουλτούρα με την reggae παράδοση και την παντρεύει με ηλεκτρονικά στοιχεία. Καθώς η φήμη τους μεγάλωνε, αποφάσισαν να προσεγγίσουν κάποιους από τους καλύτερους τραγουδιστές του πλανήτη. Εσείς θα έχετε την ευκαιρία να τους δείτε, αλλά και να τους… ακούσετε από κοντά το Σάββατο 26 Αυγούστου στο After Party.

Νάνσυ Κλαμπάτσα

lyra diavlos 1

“Με ενθουσιάζει που θα συμμετέχω σε ένα τόσο ξεχωριστό φεστιβάλ όπως αυτό γιατί ενώνει ιδέες, μουσικές, ήχους και εναλλακτικές δραστηριότητες. Είναι λοιπόν μια πολύ όμορφη στιγμή να συστηθούν σε κάποιους τα αρχαία μουσικά όργανα, όπως η λύρα, και να ακουστούν σε αυτό το μοναδικό μέρος.”

Νάνσυ Κλαμπάτσα είναι ηθοποιός, μουσικός και ερμηνεύτρια αρχαία λύρας. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Φράγκη, ο  οποίος είναι επαγγελματίας μουσικός που ασχολείται εντατικά με την Πειραματική αρχαιομουσικολογίας, θα παρουσιάσουν την αρχαία λύρα και τον αρχαίο δίαυλο τα δημοφιλέστερα αρχαιοελληνικά όργανα το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 18.15.

Whereswilder

ww31 960x540

“Φοβερό τοπίο, φοβερά κοντά στην Αθήνα, φοβερός Alex Dante”

Οι ίδιοι δηλώνουν psychedelic rock act from Athens, αλλά ο ήχος τους είναι κάτι πολύ περισσότερο, ένα “Φάρμακο για τις γεροντικές παθήσεις του rock ‘n’ roll”, όπως μας αναλύει έξοχα το Meriln’s Music Box. Θα τους ακούσετε σε μια live εμφάνιση τους, το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 21.55.

Puta Volcano

 PUTA VOLCANO 1

“Το Ziria Music Festival έχει μια ατμόσφαιρα που, ειλικρινά, όμοιά της δεν έχουμε συναντήσει σε άλλη αντίστοιχη διοργάνωση. Θες η τοποθεσία, θες οι άνθρωποι που το τρέχουν, θες ο κόσμος που ανεβαίνει κάθε χρόνο στο βουνό; Μικρή σημασία έχει οπότε και εμείς δε θα το αναλύσουμε παραπάνω. Όποιος θέλει να το βιώσει από πρώτο χέρι, ραντεβού εκεί.”

Το γκρουπ Puta Volcano ξεκίνησε κάνοντας πρόβες το 2010 στην Αθήνα. Η βάση για την δημιουργία του γκρουπ ήταν ο Αλέξανδρος και η Άννα που είναι αδέρφια. Πρόκειται για μια τετραμελή rock μπάντα με γυναικεία φωνητικά που η μουσική τους είναι κάπου πιο κοντά στο desert και stoner rock αλλά και στον ψυχεδελικό ήχο. Οι ίδιοι το αποκαλούν Volcanic rock. Εμφανίζονται στο Ziria Music Festival την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 21.00.

Alex Dante

Alex Dante 1

 

“Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, υπόσχομαι σε όλους, πως το Ziria music festival είναι μια παρακαταθήκη ανεξίτηλων αναμνήσεων.”

Ο Alex Dante, (The Bet, Egglemon sauce, George Zervos band, Swinging cats κ.α.) – φανταστικός μουσικός και δάσκαλος (στο εξαιρετικό Ωδείο Μουσικής Πράξης – Musical Praxis Conservator) και ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης, – έχει δουλέψει πολύ πάνω στην κλασσική μουσική, ιδιαιτέρως στα αριστουργηματικά Nocturnes του Chopin και έχει καταφέρει να τα αποδώσει εξαιρετικά, με την ηλεκτρική του κιθάρα – εμφανίζονται στην μουσική σκηνή του Ziria Festival το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 14.00.

Les SkartOi

13

“Υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση σε έναν αξέχαστο ορεινό προορισμό, παρέα με τις μουσικές επιλογές πολυάριθμων συγκροτιματων που σκοπεύουν να “βάλουν φωτιά” στο τεράστιο stage του Ziria Festival!!! Μοναδικός εναλλακτικός, καλοκαιρινός προορισμός.”

Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως: Bad Manners, The Toasters, Tonino Carotone, The Aggrolites, Mr Symarip, Firewater, Dubrovnicks, Mark Foggo, The English Beat, Manu Chao κ.α. και κουβαλώντας στις αποσκευές τους δύο ΕΡ, ένα full album και βαρύ ιστορικό live εμφανίσεων (από υπόγεια club ανά τη χώρα ως το Rockwave Festival και festival στην Αγγλία), oι Les SkartOi είναι μια 9μελής μπάντα από την Αχαΐα, με βρώμικο Reggae, αλήτικο Rocksteady και ανεβαστική Ska. Θα παίξουν live την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 20.45.

 Dr. Albert Flipout’s one CAN band – aka Mickey Pantelous

16649141 1333766600027048 522288154806375017 n

“Επειδή δεν έχω ξαναπάει στη Ζήρεια για να έχω προσωπική εμπειρία θα πω απλά ότι έχω ακούσει τα καλύτερα. Το line up είναι δυνατό φέτος και σε όσους σκοπεύουν να έρθουν για πρώτη φορά, όπως εγώ, θα κλείσω δίνοντας τη συμβουλή που μου έχουν δώσει όλοι όσοι έχουν ξαναπάει. ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ! Τα λέμε εκεί παίδες!”

Με την μουσική βασισμένη στα blues (blues-based) και με ανοιχτή διάθεση για πειραματισμό και κατεύθυνση σε διάφορα μουσικά είδη και με κάθε κομμάτι του δίσκου να αναδεικνύει ένα διαφορετικό χαρακτήρα προς το rock, τη soul, το cabaret, την americana και τον garage ήχο ανάλογα με το στυλ και το ύφος. Εμφανίζοται το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 19.00.

KAFKA

KAFKA 1

 

“Γιατι αυτο το φεστιβαλ ειναι η αποδειξη του word of mouth economy. Σε απλα ελληνικα το Ziria Festival εχει αποταμιευσει ολα αυτά τα χρόνια την πιο αξιόπιστη διαφήμιση από στόμα σε στόμα.”

Μια από τις πιο σημαντικές ραδιοφωνικές μας προσωπικότητες, που παράγει έργο στα μουσικά πράγματα σε πολλά επίπεδα, με σημαντική επιδραστικότητα την οποία “απολαμβάνει” εδώ και αρκετά χρόνια. Έρχεται για μια live εμφάνιση την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο After Party του Ziria Music Festival.

Δημήτρης Ιωάννου

 blues dim ioannoy

“Ελάτε και εσείς να τζαμάρουμε τα Blues την Παρασκευή, αυτό το τζάμ θα μείνει στην ιστορία καθότι περιμένουμε να έρθουν πολύ αξιόλογοι Μπλουζοτζαμαριστές.”

Όνομα με πλούσιο βιογραφικό –  έπαιζε τμαζί με τους Blues Cargo και άλλες μπάντες – με άπειρες συνεργασίες με έλληνες και ξένους μπλουζίστες, o Δημήτρης Ιωάννου έρχεται στο Ziria Festival την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις  14.00. 

zireia music festival

Εάν ακόμα δεν πειστήκατε από τις παραπάνω απαντήσεις σάς δίνουμε υπενθυμίζουμε τα εξής:

  • Η είσοδος σε όλα τα live και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν
  • Η περιοχή είναι ιδανική για free camping

Μπορείτε να χαρείτε τη φύση συμμετέχοντας σε διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες που γίνονται παράλληλα όπως:

  • Κατάβαση στο σπήλαιο Ερμή από τον ΣΠΕΛΕΟ
  • Πεζοπορία σε φανταστική διαδρομή στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας με τον Κυλλήνιο Άδωνι
  • Μαθήματα yoga
  • Ανοιχτό ελεύθερο βιωματικό σεμινάριο Tai chi. 

Για να δείτε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπείτε εδώ.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b