MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Γ. Σαίξπηρ στην Αρχαία Αγορά – Φεστιβάλ Αθηνών

Το Άνοιγμα στην Πόλη παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Αμαραντίδη και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, από 21 έως 23 Ιουνίου στην Αρχαία Αγορά.

author-image Ευδοκία Βαζούκη
Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ έρχεται σε μια site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και με θέα τη σύγχρονη Αθήνα. Στοχεύοντας σε μια βιωματική θεατρική εμπειρία σύμφωνη με την πλοκή του έργου, που διαδραματίζεται τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου, η πρώτη παράσταση δίνεται την 21η Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας θα μεταφερθεί χωροχρονικά στο παρόν, συνδέοντας τη σαιξπηρική ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Δημιουργοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα «σαιξπηρική συντεχνία»…Το τραγούδι “Ελένη του Νεδάρου” είναι μια σύνθεση του Νικόλα Παπαδομιχελάκη.

Με ελεύθερη είσοδο, για 100 άτομα. Το κοινό θα πρέπει να προμηθευτεί το δελτίο εισόδου από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39 και Ωδείο Ηρώδου Αττικού) και να το έχει μαζί του κατά την είσοδο. Η είσοδος του κοινού ξεκινά από την κεντρική πύλη της αρχαίας αγοράς. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό, καπέλο, μαξιλαράκια για να κάθονται και να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια. Η παράσταση είναι περιπατητική και δεν είναι προσβάσιμη για άτομα με αμαξίδιο. Το κοινό θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από τον χώρο μέχρι τις 21.45 βάσει κανονισμού της Αρχαίας Αγοράς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Σκηνικά: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Χορογραφία: Αυγουστίνος Κούμουλος

Παίζουν: Κώστας Μαγκλάρας, Ειρήνη Μακρή, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Αβραμίδης, Χριστίνα Δενδρινού, Δημήτρης Μαμιός, Κλείτος Κωμοδίκης, Αποστόλης Ψαρρός, Πάνος Νάτσης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μιχάλης Ζαχαρίας, Φοίβος Παπακαλούσης

Διάρκεια: 3 ώρες μαζί με το διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου
Παραστάσεις: 21-23 Ιουνίου 2017, ώρα: 18.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ίρις Κανδρή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b