MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O κύβος ερρίφθη: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Φεστιβάλ Αθηνών

Είναι σαφές ότι τα περιθώρια είναι όχι στενά, αλλά ασφυκτικά, κι έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι κατέληξε στο όνομα του ανθρώπου που θα αντικαταστήσει τον Γιαν Φαμπρ στο τιμόνι του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

author-image Όλγα Σελλά

Από χθες το απόγευμα κυκλοφόρησε, πρώτα σε site κι έπειτα στα social media, το όνομα του σκηνοθέτη και ιδρυτή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στον οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το καλλιτεχνικό και το φιλικό του περιβάλλον, έγινε πρόταση από το υπουργείο και είναι το πρόσωπο που θα επιχειρήσει να υλοποιήσει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Αλλες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι οι επαφές είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, αμέσως μετά τη συγκέντρωση των καλλιτεχνών στο θέατρο «Σφενδόνη» και πριν την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, οπότε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, Παναγιώτη Δούρο.

Όλοι περιμέναμε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ το απόγευμα της Δευτέρας, και περιμέναμε εκεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία, γιατί, ασφαλώς, περιθώρια δεν υπάρχουν. Ομως, όπως όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b