MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Small Talk: Γιάννα Βασιλείου, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια

Η Γιάννα Βασιλείου είναι μια νέα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Η αγάπη και η ενασχόλησή της με τη μουσική και το τραγούδι φάνηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της, όπου παράλληλα με τα πρώτα μαθήματα μουσικής που παρακολούθησε, ξεκίνησε και τις εμφανίσεις της σε μουσικές παραστάσεις.Πριν από ένα περίπου χρόνο έδωσε το πρώτο δείγμα της μουσικής γραφής της με το κομμάτι “Λόγια Αγάπης” το οποίο μπήκε αμέσως στα playlists των ραδιοφώνων ενώ λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Όλα Όσα Αγαπώ”. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εμφανίσεων σε ξεχωριστούς χώρους της Αθήνας.Με αφορμή τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της στον Ιανό και στο GAZARTE, η Γιάννα Βασιλείου μας ξανασυστήνεται και μας μιλά για τη μουσική που την εκφράζει και τα όνειρά της.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πότε και πως ξεκινήσατε ν’ ασχολείστε με τη μουσική;
Το πιάνο προϋπήρχε στο σπίτι και στην ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα. Αλλά όσο με θυμάμαι τραγουδούσα και έβγαζα δικές μου μελωδίες.

Ποια ήταν τα ακούσματα που είχατε μεγαλώνοντας;
Μεγάλωσα με πολλά διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Φυσικά πολλή κλασική μουσική, αλλά και τάση προς πιο σύγχρονα είδη, ελληνικού ή ξένου ρεπερτορίου.

Υπήρξαν καλλιτέχνες που λειτούργησαν για εσάς ως πρότυπα;
Δεν είχα ποτέ πρότυπα συγκεκριμένα, αλλά ίσως κρατούσα πάντα διάφορα στοιχεία που ένιωθα ότι μου ταιριάζουν από την πορεία κάποιων καλλιτεχνών που θαύμαζα και παρακολουθούσα.

gianna vasileiou3

Απολαμβάνω το κάθε τι, ακόμα και τις απρόσμενες δυσκολίες που προκύπτουν από μη καλλιτεχνικούς παράγοντες και πρόσωπα. 


Ήδη το πρώτο σας άλμπουμ «Όλα όσα αγαπώ» μετρά ένα χρόνο κυκλοφορίας. Τι έχετε αποκομίσει από όλη αυτή τη δισκογραφική σας εμπειρία;

Είναι πολύ όμορφο να χτίζεις σιγά σιγά και επαγγελματικά αυτό για το οποίο έχεις δουλέψει χρόνια ολόκληρα. Απολαμβάνω το κάθε τι, ακόμα και τις απρόσμενες δυσκολίες που προκύπτουν από μη καλλιτεχνικούς παράγοντες και πρόσωπα. Υπάρχει δυστυχώς μια διάθεση παραίτησης παρά ανανέωσης της μουσικής βιομηχανίας.

Προγραμματίζετε δύο εμφανίσεις αυτόν τον καιρό: την πρώτη στον Ιανό το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου και στο Gazarte στις 21 Δεκεμβρίου. Τι πρόκειται να παρουσιάσετε;
Για τον Ιανό έχω ετοιμάσει ένα ακουστικό πρόγραμμα, στο οποίο θα έχω και ρόλο μουσικού με το πιάνο και την κιθάρα μου, κάνοντας μια αναδρομή σε μελωδίες που πρωτοτραγούδησα. Θα ακούσετε όμως και δικά μου τραγούδια από το δίσκο μου, ωστόσο διαφορετικά παιγμένα.

Στο Gazarte θα δείτε κάτι τελείως διαφορετικό. Θα είναι μία γιορτινή jazz βραδιά, “My Musical Christmas” όπως την έχω ονομάσει, όπου με έξι κορυφαίους Έλληνες μουσικούς της jazz θα σας παρουσιάσουμε τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και jazz κομμάτια από μιούζικαλ. Επίσης χαίρομαι πολύ που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου ένας εξαιρετικός τραγουδιστής και performer, ο Αδάμ Τσαρούχης, για να τραγουδήσουμε μαζί κάποια αγαπημένα μας διαχρονικά ντουέτα.

Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν νέο καλλιτέχνη να δείξει τη δουλειά του; Ποιον δρόμο πρέπει ν’ ακολουθήσει και τι πρέπει να διαθέτει προκειμένου να ξεχωρίσει;
Μέσω του διαδικτύου είναι πιο εύκολο από ποτέ να δείξει κάποιος τη δουλειά του στο κοινό. Εμένα με κερδίζει πάντα σε έναν καλλιτέχνη το ανεπιτήδευτο, το ειλικρινές, το ταλέντο και η γνώση.

Πότε νιώθετε πιο κοντά στο στόχο σας; Όταν γράφετε μουσική στο πιάνο σας ή όταν παίζετε live μπροστά σε κοινό;
Είναι άκρως αντίθετες διαδικασίες, αλλά σε μένα η μία δίνει νόημα στην άλλη. Περιμένοντας το live, έχει άλλη γλύκα η δημιουργία, ενώ ούσα πάνω στη σκηνή, νιώθω πιο γερή και αληθινή γνωρίζοντας ότι έχω εκθέσει πολύ σημαντικά προσωπικά μου στοιχεία μέσα από τις δημιουργίες μου.

Με κερδίζει πάντα σε έναν καλλιτέχνη το ανεπιτήδευτο, το ειλικρινές, το ταλέντο και η γνώση.

Ποιο είναι το μότο που σας εκφράζει;
«Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Νομίζω πως αυτή η φράση του Γκάντι πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα άλλο παρά τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b