MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update: Κατερίνα Μαυρογεώργη, ηθοποιός – συγγραφέας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ του Παντειου Πανεπιστημίου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 2004 με την «Οικογένεια Νώε» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Δέκα χρόνια μετά γράφει το πρώτο δικό της έργο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεάτρου Skrow.

author-image Στέλλα Χαραμή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
  • Η σχέση μου με το θέατρο είναι δύσκολη αλλά και ολοκληρωτική.
  • Το θέατρο δεν προέκυψε στη ζωή μου, ήταν πάντα εκεί με κάποιον τρόπο. Όλοι στην οικογένειά μας αγαπούν την τέχνη και τα ερεθίσματα υπήρχαν από νωρίς στην καθημερινότητά μου.
  • Το γράψιμο έχει κερδίσει μια θέση στη ζωή μου ότι κι αν κάνω. Δεν είναι μια παράλληλη δραστηριότητα με την υποκριτική, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα: Πάντα εκεί γυρνάω για ανασυγκρότηση. Κρατάω ημερολόγιο από παιδί και προσπαθώ να διηγηθώ ιστορίες. Το ότι τις μοιράζομαι και μαζί με τους συνεργάτες μου τις κάνουμε «έργα» μου προξενεί μια τεράστια χαρά. Φτάνοντας σήμερα να παρουσιάζω το πρώτο μου ολοκληρωμένο έργο νιώθω πως η δουλειά δε σταματάει ποτέ, γίνεται όλο και πιο απαιτητική και συγκεκριμένη.
  • Το έργο μου μιλάει για το χρόνο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε μπορώ να αντιληφθώ στ’ αλήθεια αυτή την ισοπεδωτική δύναμη. Αν μπορούσα να νιώσω την παντοδυναμία και ταυτόχρονα τη μη ύπαρξη αυτής της διάστασης νομίζω δε θα φοβόμουν πια.

Αν πρέπει να φανταστώ την εξέλιξη μου μέσα στο χρόνο θα ήθελα να μη σταματήσω ποτέ να δημιουργώ και να ταξιδεύω. Εύχομαι να έχω πάντα δίπλα μου ανθρώπους που αγαπάω.

  • Πιστεύω πως τα πάντα στη ζωή είναι ζήτημα συγχρονισμού. Ειδικά ο έρωτας. Κι επίσης, ο έρωτας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τα βάλει λιγάκι με τον χρόνο, να τον νικήσει για μια – δυο στιγμές.
  • Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω ελεύθερο χρόνο θα πάω για ένα τέλειο μπάνιο στη θάλασσα – κι ας κάνει κρύο.
  • Κάποτε, όταν πήγαινα στο Δημοτικό και πιο μετά στο Λύκειο πίστευα ότι μπορώ να κάνω επανάσταση.

Αν γίνει ποτέ επανάσταση στην Ελλάδα, θα ήθελα μετά να διαγραφεί από το λεξικό και από τις ζωές μας η λέξη «βόλεμα».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Πρόσωπα
Σχετικά Θέματα
TOP 10
Μάριος Φραγκούλης: 10 τραγούδια από μια ζωή γεμάτη μουσική
Μουσικά Νέα
Η βιολίστα Ρέιτσελ Ρόμπερτς ανακαλύπτει την «Ευδαιμονία» στον Μόλυβο
Βιβλία
Παναγιώτης Χ. Βούρος: Η “Παραξενιά” είναι η δύναμή μας να μπορούμε να διαφέρουμε
Art & Culture
«Τριτώνει» το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας με επικεφαλής τον Θοδωρή Γκόνη
Πρόσωπα
Σταματία Δημητρακοπούλου: Μέσα από την Μπιενάλε Κεραμικής ανακάλυψα μια Ρόδο που δεν γνώριζα
Πρόσωπα
Έλενα Χούντα: Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, ένας πολιτιστικός θεσμός με διάρκεια
Πρόσωπα
Βένια Δημητρακοπούλου: «Η καλλιτεχνική πράξη ως αντίσταση στο βύθισμα»
Εικαστικά
Ιόλη Τζανετάκη: Το θραύσμα είναι ένας τρόπος να σκεφτούμε τη σχέση μας με την ιστορία και τη μνήμη
Art & Culture
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον «Ίωνα», ισορροπώντας το μέτρο με το χάος
Πρόσωπα
Στη Σάμο, η μουσική γίνεται γέφυρα ανάμεσα σε πολιτισμούς
Αφιέρωμα
Βάγνκερ Μόουρα: Από τα Όσκαρ στην Πειραιώς 260
Πρόσωπα
Μαριλένα Κατρανίδου: Δέκα χρόνια στον παράλογο κόσμο της «Φαλακρής Τραγουδίστριας»