MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γνωστοί καλλιτέχνες σε απρόσμενες πόζες

Με τον τίτλο Mise en abyme – / Ο εαυτός μέσα στον εαυτό, ο γνωστός φωτογράφος Βασίλης Βρεττός παρουσιάζει μια σειρά πολύ ιδιαίτερων πορτρέτων γνωστών προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού. Η έκθεση φιλοξενείται στην Πειραιώς 260 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο φακός του Βασίλη Βρεττού συνέλαβε περίπου 50 καλλιτέχνες σε στιγμές που οι ίδιοι επέλεξαν και «σκηνοθέτησαν» αποδομώντας και επαναδομώντας τη συμβατή τους ταυτότητα και ενθέτοντας στην εικόνα τα αντικείμενα-υποκείμενα που επιθυμούν να τους περιβάλλουν. Ο κάθε ένας από τους πρωταγωνιστές συνοδεύει το πορτραίτο του με ένα κείμενο στο οποίο απαντά: Γιατί επέλεξε να φωτογραφηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο; Ποια αντικείμενα επέλεξε για να τον/την περιβάλλουν; Ποια πτυχή του εαυτού του θέλησε να αναδείξει; Υπάρχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα;

mise en abyme 3

Ο όρος «mise en abyme» –που συνδέεται, στην πρωτογενή εκδοχή του, με τα εραλδικά μεσαιωνικά σύμβολα και τη θέση τους στη συμπαντική άβυσσο, στην τέχνη και τη λογοτεχνία– αναφέρεται στην εικόνα που εμπεριέχεται μέσα στην εικόνα, ή την πλοκή που εμπεριέχεται μέσα στην πλοκή.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ίρις Κρητικού.

Τα πορτραίτα θα παρουσιαστούν στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Α) από την Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2015 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

mise en abyme 2

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b