MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Eίδαμε το Τρελό Αίμα στο Θέατρο Τέχνης

Τα δύο -σχεδόν άγνωστα- μονόπρακτα του Παντελή Πρεβελάκη, το Τρελό Αίμα και η Δεύτερη Εντολή, αποτέλεσαν τον κορμό της ιδιαίτερης παράστασης που ετοίμασε η Άντζελα Μπρούσκου για το Θέατρο Τέχνης. Μέσα ή ανάμεσα σε αυτά μπλέκονται μικρές θεατρικές ιστορίες του Γιάννη Κοντραφούρη, κείμενα από την Εκκλησία, ποιήματα, συνεντεύξεις δημιουργώντας μια παράσταση ιδιότυπη, έντεχνα παράλογη, φροντισμένη στην απαιτητικότητά της.

author-image Νίκος Ρουμπής

Μια παράξενη σύναξη για ένα γεύμα φαινομενικής πολυτελείας -δεν υπάρχουν μαχαιροπίρουνα για τα ταπεινά μακαρόνια- δίνουν το σύνθημα της έναρξης. Μια συνάντηση σε ένα κατακόκκινο δωμάτιο που παραπέμπει στην κόλαση. Σε λίγο θα αρχίσουν να ξετυλίγονται τα αμαρτήματα, οι διαφορετικές ιστορίες με κύριο θέμα τον παράνομο έρωτα, τη γυναίκα ως κινητήριο μοχλό αλλά και θύμα καταληκτικά, το ασφυκτικό περιβάλλον επιβίωσης στη συντηρητική Κρήτη.

Δύο ιστορίες, με δύο γυναίκες που παρανομούν: στην πρώτη η γυναίκα παγιδεύει τον εραστή της ζητώντας του να βγάλει από τη μέση τον άντρα της για να σκοτώσει τεχνηέντως εκείνη, στη δεύτερη μια εγκυμοσύνη εκτός νόμιμων προσώπων που θα καταλήξει, όπως προηγουμένως, σε έναν φόνο και μια αυτοκτονία. Πριν από αυτές όμως μια ευφάνταστη σκηνή από μπουζουξίδικο, όπου οι ηθοποιοί-τραγουδιστές οδηγούνται σε ένα παραλήρημα, αντάξιο σκυλάδικου της εθνικής οδού, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, σχεδόν συνδετικά, το ξετύλιγμα της δράσης με τις ερωτικές περιπτύξεις, τους φόνους, τις αιμομιξίες, τις αυτοχειρίες, το ξετύλιγμα των ενδόμυχων και σκοτεινών επιθυμιών.

trelo aima2

Οι ιστορίες ανήκουν στο παρελθόν, αφορούν στην Κρήτη της βεντέτας, επιβεβαιώνουν όμως με την αλλόκοτη σύνδεση τους με το παρόν τη -μάλλον διαχρονική- κενή ζωή, την ανούσια επανάληψη, την ανάγκη της επιβεβαίωσης στα μάτια του άλλου (από τις πιο ωραίες στιγμές το φλερτ στο σύγχρονο μπαρ). Το σκηνικό, στατικά εναλλασσόμενο, μετατρέπεται σε τραπεζαρία πολυτελείας, σε δωμάτιο σπιτιού, σε μπουζουξίδικο, σε μπαρ, υπηρετώντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα εξέλιξης των κοινών όμως παρανομαστών.

Οι ερμηνείες στο σύνολο τους αντάξιες σε αυτό το παζλ μονόπρακτων, όπου οι πέντε ηθοποιοί παίζουν το σύνολο των ρόλων, με διαρκή τη σκηνική τους παρουσία (Διαμαντής Καραναστάσης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και η ξεχωριστή Παρθενόπη Μπουζούρη). Μέσα από μια ποικιλία ανθρώπινων τύπων που παρελαύνουν τους βλέπουμε να ερωτεύονται, να ασφυκτιούν, να εκδικούνται, να αναζητούν τη συγχώρεση, να καταλαμβάνονται από πάθη, να χορεύουν, να τραγουδούν, να μιλάνε με τη μύχια σκέψη, εικόνες όλης της πορείας της ζωής.

trelo aima 3

Αξιοσημείωτη η μουσική της Nalyssa Green που κέντησε την παράσταση.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια δουλειά που μπορεί να ξενίσει τους μη θεατρόφιλους, στα ιδιαίτερα πλαίσια της Μπρούσκου. Σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι ιδιαίτερα δυνατό και δουλεμένο, αφού η διαδικασία μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο αλλά και το αντίθετο, μέσα από μια ακραία διαδρομή και πρωταγωνιστές που υπηρετούν τη διαφορετικότητα απαιτούν, πέρα από γερά στομάχια, λεπτεπίλεπτους χειρισμούς.

trelo aima4

Info:
ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΙΜΑ
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732) 
Παραστάσεις: 23 Απριλίου έως 10 Ιουνίου
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00 | Διάρκεια 100 λεπτά
Εισιτήρια: Πέμπτη 10 € γενική είσοδος, Παρασκευή 15 € & 10 € μειωμένο, Σάββατο & Κυριακή 16 € & 12€ μειωμένο

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b