MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννα Βασιλείου: πάνω στη σκηνή, νιώθω πιο γερή και αληθινή

Η Γιάννα Βασιλείου είναι μια νέα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία. Η αγάπη και η ενασχόλησή της με τη μουσική και το τραγούδι φάνηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της, όπου παράλληλα με τα πρώτα μαθήματα μουσικής που παρακολούθησε, ξεκίνησε και τις εμφανίσεις της σε μουσικές παραστάσεις.Πριν από ένα περίπου χρόνο έδωσε το πρώτο δείγμα της μουσικής γραφής της με το κομμάτι “Λόγια Αγάπης” το οποίο μπήκε αμέσως στα playlists των ραδιοφώνων ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Όλα Όσα Αγαπώ”.Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου αλλά και την εμφάνισή της στο Σταυρό του Νότου στις 26 Μαρτίου, η Γιάννα Βασιλείου μάς συστήνεται και μάς μιλά για τη μουσική που την εκφράζει και τα όνειρά της.Συνέντευξη στη Μαρία Γεωργιλάκη

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πότε και πως ξεκινήσατε ν’ ασχολείστε με τη μουσική;
Το πιάνο προϋπήρχε στο σπίτι και στην ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα. Αλλά όσο με θυμάμαι τραγουδούσα και έβγαζα δικές μου μελωδίες.

Ποια ήταν τα ακούσματα που είχατε μεγαλώνοντας;
Μεγάλωσα με πολλά διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Φυσικά πολλή κλασική μουσική, αλλά και τάση προς πιο σύγχρονα είδη, ελληνικού ή ξένου ρεπερτορίου.

Υπήρξαν καλλιτέχνες που λειτούργησαν για εσάς ως πρότυπα;
Δεν είχα ποτέ πρότυπα συγκεκριμένα, αλλά ίσως κρατούσα πάντα διάφορα στοιχεία που ένιωθα ότι μου ταιριάζουν από την πορεία κάποιων καλλιτεχνών που θαύμαζα και παρακολουθούσα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το άλμπουμ «Όλα όσα αγαπώ». Ποια ήταν η πηγή της έμπνευσής σας και ποιοι σας βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα;
Είναι ένας δίσκος με πέντε πρωτότυπα τραγούδια δικής μου μουσικής και δύο διασκευές παλιότερων τραγουδιών, το «Κάθε Φορά Που Θα ‘ρθεις Βρέχει» και το «Where or When». Σε δύο τραγούδια θα ακούσετε τους στίχους που μου χάρισε η Χριστίνα Κόκοτα. Είναι όλα τραγούδια που με συνδέουν με διαφορετικά βιώματα της ζωής μου και δούλεψα με τρεις υπέροχους ενορχηστρωτές, τον Αντώνη Ανδρέου, το Γιάννη Αντωνόπουλο και τον Τάκη Πατερέλη, για να τους δώσουμε ζωή.

gianna vasileiou3

Το άλμπουμ σας κυκλοφορεί σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τη δισκογραφία, καθώς έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος που διακινείται πλέον η μουσική. Με αυτό το δεδομένο ποια πορεία θα θεωρήσετε επιτυχία;

Η μόνη ουσιαστική επιτυχία είναι να αγαπηθεί η δουλειά μου από τον κόσμο και να συνδέσει ο καθένας τις στιγμές του με τα τραγούδια μου. Οτιδήποτε άλλο το βρίσκω ασήμαντο και ρηχό.

Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν νέο καλλιτέχνη να δείξει τη δουλειά του; Ποιον δρόμο πρέπει ν’ ακολουθήσει και τι πρέπει να διαθέτει προκειμένου να ξεχωρίσει;
Μέσω του διαδικτύου είναι πιο εύκολο από ποτέ να δείξει κάποιος τη δουλειά του στο κοινό. Εμένα με κερδίζει πάντα σε έναν καλλιτέχνη το ανεπιτήδευτο, το ειλικρινές, το ταλέντο και η γνώση.

gianna vasileiou2Πότε νιώθετε πιο κοντά στο στόχο σας; Όταν γράφετε μουσική στο πιάνο σας ή όταν παίζετε live μπροστά σε κοινό;
Είναι άκρως αντίθετες διαδικασίες, αλλά σε μένα η μία δίνει νόημα στην άλλη. Περιμένοντας το live, έχει άλλη γλύκα η δημιουργία, ενώ ούσα πάνω στη σκηνή, νιώθω πιο γερή και αληθινή γνωρίζοντας ότι έχω εκθέσει πολύ σημαντικά προσωπικά μου στοιχεία μέσα από τις δημιουργίες μου.

Τί θα παρουσιάσετε στο Σταυρό του Νότου;
Έχουμε άλλη μία εμφάνιση στο Σταυρό, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, όπου παρουσιάζω τα τραγούδια του δίσκου μου και επιλογές μου από αγαπημένα πολύ γνωστά κομμάτια με μια δική μου ενορχηστρωτική ματιά και συντροφιά μου έξι κορυφαίους μουσικούς.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Θα συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στην Αθήνα μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα σε επιλεγμένους χώρους ή φεστιβάλ.

Ποιο είναι το μότο που σας εκφράζει;
«Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Νομίζω πως αυτή η φράση του Γκάντι πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα άλλο παρά τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Η Γιάννα Βασιλείου θα εμφανιστεί στο Σταυρό Του Νότου Plus στις 26 Μαρτίου
Διεύθυνση: Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, Τηλέφωνο: 2109226975
Είσοδος στο μπαρ: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 21.30

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b