MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ισόβια στον δολοφόνο του American Sniper!

Η τελική πράξη της ιστορίας του “American Sniper” δεν δόθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο δολοφόνος του Chris Kyle, του οποίου η ζωή έγινε ταινία (Ελεύθερος Σκοπευτής) από τον Clint Eastwood, κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και καταδικάστηκε σε ισόβια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στο Τέξας έκρινε ένοχο τον Eddie Ray Routh και τον καταδίκασε σε ισόβια δεσμά. Το δικαστήριο έκρινε πως ο Routh έστησε ενέδρα και δολοφόνησε εν ψυχρώ τόσο τον Chris Kyle, όσο και τον φίλο του, επίσης βετεράνου πολέμου, Chad Littlefield.

Η δίκη έγινε σε φορτισμένο κλίμα, δεδομένης και της διάσημης στρατιωτικής δράσης των θυμάτων. Ένας συγγενής του Littlefield στη δίκη φώναξε στον Routh: “Πήρες τις ζωές δύο ηρώων”. 

Οι συνήγοροι του Eddie Ray Routh δεν αρνήθηκαν την ενοχή του πελάτη τους. Επιχείρησαν όμως να πείσουν το δικαστήριο πως οι δύο φόνοι οφείλονταν σε ψυχική διαταραχή- σχιζοφρένεια- του Routh. Υποστήριξαν πως ο κατηγορούμενος έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και είχε ψυχωτικό επεισόδιο, όταν σκότωσε τους Littlefield, 35 και Kyle, 38 ετών, στις 2 Φεβρουαρίου 2013. 
1 eddie ray routhΟι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, που δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στο δράστη. 

Είναι ειρωνεία της ιστορίας ότι ο Chris Kyle θεωρείται ως ο πιο φονικός αμερικανός ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία, με 160 επιβεβαιωμένους φόνους, για να σκοτωθεί τελικά ως πολίτης στην ίδια του την πατρίδα. 

Το βιβλίο του Kyle “American Sniper” έγινε best seller και η ταινία με θέμα τη ζώη του και την πολεμική του δράση, από τον Clint Eastwood, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Box Office και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ ο πρωταγωνιστής Bradley Cooper ήταν κι αυτός υποψήφιος για όσκαρ α αντρικού ρόλου. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b