MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος στο διαδίκτυο μεταξύ τζιχαντιστών και Δύσης.

Μετά τις απειλές τους για ηλεκτρονικό πόλεμο (#OpCharlieHebdo) εναντίον του ISIS, οι ANONYMOUS υποστήριξαν με νέο τους video ότι εξουδετέρωσαν πολλές σελίδες που περιείχαν ισλαμική προπαγάνδα. Ωστόσο και η κυβερνοεπίθεση του ισλαμικού στρατοπέδου είναι επίσης πολύ αποτελεσματική.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Εκατοντάδες σελίδες πανεπιστημίων, δημόσιων φορέων, οργανισμών, εκκλησιών αλλά και εταιριών στη Γαλλία, δέχτηκαν επίθεση τις τελευταίες τρείς ημέρες, και οι σελίδες τους αντικαταστάθηκαν με ισλαμιστικά συνθήματα για τον Αλλάχ και με απειλές εναντίον της Γαλλίας.  

Οι Γάλλοι αναλυτές μιλάνε πια για μαζική ηλεκτρονική επίθεση, ένα κανονικό κυβερνοτζιχάντ (cyberjihad) με όνομα #OpFrance και υπογραφή «Κυβερνοχαλιφάτο» (CyberCaliphate). 

centco mpage jhag

Ακόμα πιο ανησυχητική όμως ήταν η επιτυχία των τζιχαντιστών hakers, να παραβιάσουν τους λογαριασμούς YouTube και Twitter της Κεντρικής Διοίκησης  του Αμερικανικού Στρατού, και από εκεί να στείλουν απειλητικά μηνύματα στους Αμερικανούς στρατιώτες. 

Central Command Army Page

Την ώρα που ο πρόεδρος ΟΜΠΑΜΑ μίλαγε για το πόσο ευάλωτη έχει γίνει η Αμερική ηλεκτρονικά, οι τζιχαντιστές το δείχνανε στους Αμερικανούς στρατιωτικούς στην πράξη. Εκτός από τα συνθήματα ανάρτησαν και «κλεμμένους» χάρτες με στρατιωτικές πληροφορίες και «σενάρια» εμπλοκής της Αμερικής στην Κίνα και την Κορέα.

Central Command maps

Ωστόσο Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν απόρρητες.  Επισήμαναν επίσης ότι οι επιθέσεις στο YouTube και το Twitter δεν αφορούσαν προστατευόμενους στρατιωτικούς στόχους, και παρόλο που φέρνουν τους υπεύθυνους ασφάλειας σε δύσκολη θέση, δεν αποτελούν πραγματική απειλή.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b