MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεπτέμβριος μετά μουσικής: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και η επιστροφή στην πόλη είναι γεγονός. Όμως, ακόμα και αν αφήσαμε πίσω μας αμμουδιές και παραλίες, η Αθήνα μας υποδέχεται ευχάριστα. Ο Σεπτέμβριος επιφυλάσσει ποικίλες προτάσεις διασκέδασης για να προσαρμοστείτε και πάλι στους ρυθμούς της πόλης από τη ραστώνη των διακοπών. Επιλέξτε όσες σας ταιριάζουν και καλωσορίστε με αυτές το φθινόπωρο που έρχεται.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Οι Χαΐνηδες στην Τεχνόπολη
Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, οι Χαΐνηδες εμφανίζονται στην Τεχνόπολη για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Ο όρος «μέσος άνθρωπος» είναι μια φτηνή κι επικίνδυνη επινόηση της βιομηχανίας της διασκέδασης. Αντίθετα, στην παράσταση των Χαΐνηδων, πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι,θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουνστα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου.

nickΟ Nick Waterhouse από την Καλιφόρνια στο Gagarin
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, το Gagarin φιλοξενεί τον Nick Waterhouse από την Καλιφόρνια στο Gagarin, με την τραχύτητα του garage punk και το χαμένο νήμα της soul και του rythm and blues. Το αγόρι με τον κοκάλινο σκελετό γυαλιών και το παπουδίστικο λουκ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε, αδίκως, η Amy Winehouse και το συνεχίζει μαζί με ονόματα όπως εκείνο της Sharon Jones – έχει ακούσει πολλή μαύρη μουσική και γνωρίζει τη σόουλ: τώρα φτιάχνει τη δικιά του αφομοιώνοντας τις επιρροές του με έναν τρόπο κεφάτο, σέξι και διασκεδαστικό.

Η Νατάσσα Μποφίλιου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
H Νατάσσα Μποφίλιου την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, επιλέγει την Τεχνόπολη, τη σκηνή με την οποία ταυτίστηκαν οι καλοκαιρινές εμφανίσεις της από το 2009 κι έπειτα, προκειμένου να παρουσιάσει μια και μοναδική παράσταση εφ’ όλης της «προσωπικής» της ύλης.

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο
Με τίτλο εμπνευσμένο από τον διαχρονικό στίχο του Ανδρέα Κάλβου, «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκινάει ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με την προσωπική επιμέλεια και φροντίδα του ίδιου του συνθέτη.

Φιλανθρωπική συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο
Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία ξεχωριστή συναυλία που αποτελεί και την 30η προσωπική του εμφάνιση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, σε μια βραδιά με σπουδαίους ξένους προσκεκλημένους, αφιερωμένη στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο I Live For ME – Όλα για τη Ζωή Μου. Καλεσμένοι του επί σκηνής θα είναι η φημισμένη Νορβηγίδα σοπράνο Sissel και σε ειδική εμφάνιση ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής.

megaroΜουσικές βραδιές Σεπτεμβρίου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής 
Από τις 5 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και μετά από ένα αυγουστιάτικο διάλειμμα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επανέρχεται στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα συνεχίζοντας τις συναυλίες στον καταπράσινο Κήπο του, καθ’όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Φοίβος Δεληβοριάς, Marietta Fafouti and Band, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μίλτος Πασχαλίδης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα γλυκά βράδια του Σεπτέμβρη. Κερδίστε προσκλήσεις εδώ.

O Παντελής Θαλασσινός & φίλοι στο Θέατρο Βράχων
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ο Παντελής Θαλασσινός ανηφορίζει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» ολοκληρώνοντας τον κύκλο των καλοκαιρινών του συναυλιών. Θάλασσα κι αρμύρα, φως και νοσταλγία συνθέτουν το κάδρο της μουσικής παρουσίας του Παντελή Θαλασσινού, που με την κιθάρα του παίζει και τραγουδά, πάνω από δύο δεκαετίες για ακροατές τριών γενιών. Μαζί του και πολλοί φίλοι του, ο Γιάννης Κότσιρας, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γιάννης Νικολάου, ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου, η Νανά Μπινοπούλου, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Μπελλές. Κερδίστε προσκλήσεις εδώ

luzΗ Luz Cazal στο Ηρώδειο
Η «Ντίβα της Ιβηρικής» με την αισθαντική φωνή, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Alma», που σημαίνει «Ψυχή», ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων.

Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος σε συναυλία αλληλεγγύης στο Βεάκειο Θέατρο
Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος ενώνουν ξανά τις φωνές και τις προσωπικότητες τους για μια μεγάλη συναυλία αλλληλεγγύης για τους κοινωνικούς σκοπούς της ΑΚΤ-ΕΙΝ, στο Βεάκειο θέατρο.

Η Vanessa Mae στο Ηρώδειοvanessa
Η Vanessa Mae επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικό show εφ’ όλης της ύλης. Tην Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο Vanessa Mae θα ταξιδέψει με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του Vangelis αλλά και σπουδαίες μπαλάντες.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας στο Ηρώδειο
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, ο δημοφιλής καλλιτέχνεις συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “The Other Side of Greece”. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Στόκας, η Liset Alea των Nouvelle Vague και ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης. Στην… άλλη πλευρά της Ελλάδας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, οι θεατές θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ενώσουν τον δικό τους αγαπημένο ροκ ήχο με την αξεπέραστη δύναμη μιας κλασικής ορχήστρας, επιλέγοντας για αυτό το εγχείρημα μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές ορχήστρες του κόσμου.

aleka
Ταξίδι στο όνειρο με την Αλέκα Κανελλίδου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, η μεγάλη τραγουδίστρια, Αλέκα Κανελλίδου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης για μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στο όνειρο”. Η Αλέκα Κανελλίδου, έχοντας σαν βασικό όπλο την υπέροχη φωνή της, που αγκαλιάζει μια ευρεία περιοχή ακουσμάτων, δίνει με την μοναδική της ερμηνεία μια νέα πνοή στο παλιό της ρεπερτόριο, στις μεγάλες της επιτυχίες και στα τραγούδια που της έδωσαν μια περίοπτη θέση στην καρδιά του κόσμου, τόσο μιας παλαιότερης γενιάς όσο και των νέων που την γνώρισαν μέσα από πετυχημένες διασκευές.

mikisΗ Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” συναντά τη Γλυκερία, το Λάκη Χαλκιά και τη Μπέττυ Χαρλαύτη
Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας, η Γλυκερία και ο Λάκης Χαλκιάς, δύο σπουδαίοι λαϊκοί τραγουδιστές, και η Μπέττυ Χαρλαύτη συναντιούνται με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Zbigniew Preisner «Τα Ημερολόγια της Ελπίδας» στο Ηρώδειοf3ebfbcdef40287e7504fccf0871e781 L
Την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το μουσικό έργο του Zbigniew Preisner: ‘Τα Ημερολόγια της Ελπίδας’. Είναι ένα έργο για ορχήστρα εγχόρδων, χορωδία και σολίστες – Lisa Gerrard (contralto), Matthew Price (boy), Konrad Mastyło (piano) & Adam Klocek (cello) σε σύνθεση και υπό την διεύθυνση του Zbigniew Preisner, με ένα libretto του Zbigniew Preisner βασισμένο στα ημερολόγια και τα ποιήματα των παιδιών θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Θέατρο Βράχων
Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι μουσικοί του Ντίνος Σαδίκης –μπαγλαμά, κιθάρα, Τίτος Καργιωτάκης – ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, Στάθης Αραμπατζής –κιθάρα, Χρήστος Χαρμπίλας – κρουστά, ηλεκτρονικά, ανεβαίνουν στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” τη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου για μία μοναδική μουσική συνάντηση στην Αθήνα.

Η Lady Gaga στο ΟΑΚΑ
Στις 19 Σεπτεμβρίου, η super star της pop θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το show Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball στο ανοιχτό γήπεδο του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. Aφορμή για τις συναυλίες της είναι το ήδη πολλές φορές πλατινένιο νέο άλμπουμ ARTPOP της lady Gaga το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του.

Gala Όπερας για τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο
Με ένα μεγάλο γκαλά όπερας στο Ηρώδειο την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με την “Εταιρία για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»”, τιμά τη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου που σφράγισε με τη μοναδική παρουσία της τον κόσμο της όπερας. Σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων μονωδών διεθνούς ακτινοβολίας.

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τους Vassiliko και Έλλη Πασπαλά στο Ηρώδειο
Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φέτος ξεκινάει η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι με τοην Έλλη Πασπαλά και τον Vassiliko. Η αρχή θα γίνει με δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου, όπου στο πρώτο μέρος θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara «Faccia di spia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.

O Sivert Hoyem των Madrugada στο Stage Volume 1
Το μουσικό του ταξίδι μετά το άδοξο τέλος των Madrugada ενός εκ των σημαντικότερων εναλλακτικών ροκ groups των 00s, συνεχίζει ο Sivert Hoyem, και επισκέπτεται τη χώρα μας για τέσσερις μοναδικές συναυλίες. Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Hoyem στήνει στην Αθήνα, ένα μοναδικό live.

Ο διάσημος πιανίστας Ludovico Einaudi στο Ηρώδειοludovico
Ο σπουδαίος πιανίστας έκανε τον περασμένο Οκτώβριο την παρθενική του εμφάνιση στο Αθηναϊκό κοινό και γοήτευσε τους παραβρισκόμενους στο Μέγαρο Μουσικής. Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ο Ludovico Einaudi επιστρέφει για δεύτερη φορά στην χώρα μας, με το πιάνο του και μία 11μελή ορχήστρα για μια ξεχωριστή συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και την Noa στο Ηρώδειο
Ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές της. Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και την Noa, και παρουσιάζουν τραγούδια της Μεσογείου σε μία παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο».

 

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b