MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Vrastaz: Στο Ziria Festival θα χορέψουμε…

Σχηματίστηκαν το 2009, με το όνομα Vrasta Rasta. Μια ρέγκε μπάντα που ξέρει πως να διασκεδάζει το κοινό όπως ομολογούν οι fans τους. Σήμερα που τα ράστα έφυγαν, μετονομάστηκαν σε Vrastaz. Με την ίδια τρελή διάθεση πειραματίζονται σε ήχους rock and roll, swing, pop, reggae, μέσα από διασκευές αλλά και δικά τους κομμάτια. Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 6ο Ziria Festival, μιλήσαμε μαζί τους για την πορεία τους μέχρι σήμερα, τα επόμενα σχέδια τους και φυσικά για το τί θα ακούσουμε στο φεστιβάλ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πώς προέκυψαν οι Vrastaz και τι σημαίνει το όνομα σας;
Oι Vrastaz προέκυψαν από μια παρέα τεσσάρων ανθρώπων που πριν από 5 χρόνια περίπου μαζεύτηκαν για να παίξουν τη μουσική που τους αρέσει, να περάσουν καλά και να κάνουν και τον κόσμο που τους ακούει να περνάει καλύτερα. Ενώ η μπάντα ξεκίνησε με το όνομα Vrasta Rasta, με μια πιο reggae αισθητική, παίζοντας κυρίως διασκευές, στην πορεία προέκυψαν δικές μας συνθέσεις σε ένα μείγμα διαφόρων μουσικών στυλ, οπότε έφυγαν τα ράστα και έμειναν οι Vrastaz!

Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
Η μουσική που φτιάχνουμε είναι μια μίξη των μουσικών που μας αρέσει να ακούμε δηλαδή rock and roll, swing, pop, reggae και rock.

1911128 298101033670401 1032655037 o
Πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει, να «ευδοκιμήσει» και ν’ αντέξει στο χρόνο μια μπάντα;

Είναι ταυτόχρονα δύσκολο και εύκολο μαζί, αν η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η στήριξη και η πραγματική φιλία υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της μπάντας ή απουσιάζουν παντελώς.

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σας;
Αν εξαιρέσουμε τα live μας, τα οποία έχουν να μας δώσουν κάθε φορά κάτι το διαφορετικό και όμορφο, θα λέγαμε η κυκλοφορία του ep μας “Πάμε να φύγουμε” το περσινό καλοκαίρι,  του οποίου την παραγωγή, την ηχογράφηση και την κυκλοφορία την κάναμε μόνοι μας, με αρκετό κόπο και αγάπη ταυτόχρονα.

Όλα τα live σας έχουν λάβει θετικά σχόλια, ενώ λένε για σας ότι είστε μια μπάντα που ξέρει να διασκεδάζει το κοινό. Ποια συστατικά καθιστούν μια συναυλία ξεχωριστή;
Τα συστατικά που συνιστούν μια συναυλία ξεχωριστή είναι πρωτίστως το χιούμορ μας, η επαφή με το κοινό καθώς και η ενέργεια που μεταδίδουμε στον κόσμο αλλά και παίρνουμε απ’ αυτόν.

Σε τι φάση είστε αυτή την περίοδο;
Εκτός των διαφόρων live που κάνουμε, ηχογραφούμε καινούρια κομμάτια τα οποία θα ολοκληρωθούν μετά το καλοκαίρι, και θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν.

Τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια είναι…
Stray cat srut – Stray cats
Sir psycho sexy – Red hot chilli peppers
Here comes the sun – The Beatles
Gold on the ceiling – The Black Keys
In high tide – Bob Marley
on stage
Πως κρίνετε το Ziria fastival ως ιδέα και ως προσπάθεια;
Καθότι έχουμε υπάρξει στο φεστιβάλ και ως θεατές μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως πρόκειται για κάτι μαγικό και αξιοθαύμαστο τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς εξέλιξης όλα αυτά τα 6 χρόνια. Κάθε καλοκαίρι το βουνό γεμίζει από φανταστικές μουσικές που ο κόσμος τις απολαμβάνει ελεύθερα και δωρεάν. Τι καλύτερο απ’ αυτό;

Τι να περιμένουμε ν’ ακούσουμε από εσάς στο φετινό φεστιβάλ της Ζήρειας;
Θα ακούσετε μια μπάντα που ξέρει να διασκεδάζει το κοινό της, τόσο με δικά της κομμάτια όσο και με ξεχωριστές διασκευές!

Αξίζει να ανέβει κανείς στη Ζήρεια γιατί…
Γιατί είναι ωραία και στο βουνό το καλοκαίρι! Και φυσικά για να χορέψει με τους Vrastaz και άλλες απίστευτες μπάντες που θα παίξουν στο 6ο Ζήρεια festival! Be there!


Ποιοι είναι οι Vrastaz
Αντώνης Αγγελίδης (Χειλόφωνα Πρώτα και Δεύτερα, Έγχορδα, Κρουστά και Περκάσιονς, Ασιατική Φυσαρμόνικα)
Θοδωρής Σκόνδρας (Υπεύθυνος επι των χαμηλών συχνοτήτων & χορογραφιών)
Σπύρος Λιβάνης (Γενικός επι των εγχόρδων (ηλεκτρικών, ακουστικών, κλασσικών) Ειδικός στα παιδικά πνευστά)
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (Τύμπανα, Ισπανικό Κρουστό).

Θα εμφανιστούν στο 6ο Ziria Music Festival την Παρασκευή 29 Αυγούστου


Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b