MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πέμπτα του γενέθλια γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη συμπλήρωση του πέμπτου έτους λειτουργίας του με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Την ημέρα των γενεθλίων του θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό.

Το ίδιο βράδυ, στις 9:30 μ.μ., το Μουσείο θα γιορτάσει στο προαύλιο με συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Leon of Athens. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα («Futrue» και «Global») αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία.

Την ημέρα αυτή οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά, από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.

Αυξημένη είναι η προσέλευση του κοινού στο Μουσείο, καθώς οι επισκέπτες του έφτασαν τους 1.161.555, από τον περσινό Ιούνιο έως τον Μάιο, δηλαδή 125.000 περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2012-13. Έχουν ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια στην πενταετία. Ειδικότερα για το 2014 η αύξηση των επισκεπτών φτάνει το 25%.

Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής του Μουσείου Δημήτριος Παντερμάλης τόνισε ότι “το Μουσείο είναι δημόσιο, αλλά είναι το δημόσιο που όλοι θέλουμε, καθώς λειτουργεί πέντε χρόνια χωρίς υποστήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι δαπάνες του φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ τα οποία καλύπτονται από τα εισιτήρια, τις εκδηλώσεις και τα έσοδα από το πωλητήριο και το εστιατόριο.”


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b