MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όταν η υψηλή τέχνη γίνεται τατουάζ

Δύο διάσημοι εικαστικοί από την Αγγλία, οι αδερφοί Chapman εντυπωσίασαν με την απόφασή τους να προσφέρουν τατουάζ στο κοινό. Έτσι οι θαυμαστές της τέχνης τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κουβαλάνε πάνω στο δέρμα τη ζωγραφική των αγαπημένων τους ζωγράφων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η εκδήλωση θα γίνει σε μια γκαλερί στο Hastings, που είναι και το σπίτι των γονιών των δύο αδερφών. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτούν και τους γονείς τους. Ο λόγος, όμως, που συμβαίνει αυτή η εκδήλωση με τα τατουάζ, είναι για την ενίσχυση των μουσείων στην Αγγλία. Οι επισκέπτες των μουσείων κάνουν δωρεές για τη συντήρηση τους σε μικρό ποσοστό, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Η αλήθεια είναι πως οι αρκετά τολμηροί σύγχρονοι εικαστικοί δεν είχαν πείρα με τη βελόνα στο παρελθόν κι έμαθαν να την χρησιμοποιούν τον τελευταίο καιρό. Κι όπως υποσχέθηκε ο Jake Chapman “θα υπάρχει πόνος. Πόνος και αίμα”. Η τέχνη, ως γνωστόν, απαιτεί θυσίες. Και από τον καλλιτέχνη και από τον… φιλότεχνο. 

Ένα από τα σχέδια που προσφέρονται για τατουάζ βλέπουμε στη φωτογραφία
1Chapman-brothers-tattoo-d-009
 Ο Iakovos “Jake” Chapman (γεννήθηκε το 1966) και ο Konstantinos “Dinos” Chapman (γεννήθηκε το 1962) είναι Άγγλοι εικαστικοί, που δημιουργούν μαζί, σαν καλλιτεχνικό δίδυμο. Έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ στο παρελθόν τόσο με τη δουλειά τους, όσο και με προκλητικές τους δηλώσεις. Όσο για τα ελληνικά τους ονόματα (Ιάκοβος και Κωνσταντίνος) οφείλονται στο γεγονός ότι η μητέρα τους είναι Κύπρια. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b